Οι πιο παράξενες γεύσεις μπύρας!

Οι πιο παράξενες γεύσεις μπύρας!

Μα αλήθεια ποιος τις πίνει;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό και αναζωογονητικό από μία παγωμένη μπυρίτσα το καλοκαίρι ή γενικά συνοδεύοντας μία χαλαρή βραδιά, μία ωραία ταινία, ένα πικάντικο φαγητό! Με μία γρήγορη έρευνα για τις πιο απολαυστικές μπύρες, καταλήξαμε να αναφέρουμε τις πιο παράξενες.

Υπάρχουν μπύρες, που κυκλοφορούν και έχουν και κατανάλωση(!), σε απίστευτες γεύσεις- όχι πάντα ευχάριστες για τον ουρανίσκο... Μπύρα πίτσα, μπύρα ροκφόρ, μπύρα ψάρι, μπύρα μύδια, μπύρα ψωμί, μπύρα τσίλι, μπύρα σοκολάτα με κρέμα, μπύρα καρπούζι, μήλο, βερίκοκκο, μπανάνα, πορτοκάλι, τσάι, είναι μερικές από τις πιο γνωστές που ανακαλύψαμε.

Ρίξτε μια ματιά και στο photo gallery για του λόγου το αληθές.

Θα επιλέξουμε όμως να φανταστούμε ότι καταναλώνουμε την μπύρα Vieille Bon Secours η οποία ξεχωρίζει για την έντονη φρουτώδη γεύση βερίκοκου σε συνδυασμό με καραμέλα, ενώ πικάντικοι «τόνοι» γλυκάνισου και γλυκόριζας ολοκληρώνουν την απόλαυση! Η τιμή της; Ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από 1.000 δολάρια το μπουκάλι. «Η Vieille Bon Secours είναι μια σπάνια και απολύτως εξειδικευμένη μπίρα για... εκλεκτικούς ουρανίσκους και μόνο», λέει ο Βέλγος Master Sommelier κ. Mark Stroobandt. Από το 1995 παράγεται περιορισμένος αριθμός από τη βελγική εταιρεία Caulier, και μάλιστα σε δύο ποικιλίες: ξανθιά και σκούρα, οι οποίες έχουν σύνθετη και καλά ισορροπημένη γεύση, έτσι ώστε η αλκοόλη, που μετράται στο 8%, να είναι ευδιάκριτη σε κάθε γουλιά. Οι λάτρεις της μπύρας μπορούν να την απολαύσουν σε επιλεγμένα εστιατόρια ή να την παραγγείλουν on-line μπαίνοντας σε μία μακρααααααά λίστα αναμονής!