Μomix report: το Queen.gr βρέθηκε στο πρώτο μπαρ με μοριακά ποτά και τα ήπιε όλα

Μomix report: το Queen.gr βρέθηκε στο πρώτο μπαρ με μοριακά ποτά και τα ήπιε όλα

Μάθετε τα πάντα για τα μοριακά ποτά από τους πρωτοπόρους στο είδος.

Εάν σας λέγαμε πως ανακαλύψαμε που συχνάζει ο Peter Pan, o Jack Sparrow και τα στρουμφάκια θα γουρλώνατε τα μάτια και θα μας κοιτούσατε με απορία. Όχι, δεν τρελαθήκαμε ακόμα, απλώς επισκεφτήκαμε την πιο φρέσκια πρόταση στην αθηναΐκή νύχτα και δε μπορούμε να ξεκολλήσουμε. Το Momix (οι λέξεις molecular και mixology μαζί) είναι το πνευματικό παιδί του γνωστού mixologist barman Άρη Χατζηαντωνίου, του Θοδωρή Koυτσόβουλου(dj Diodoro) παλιού γνώριμου από τους funk soul ήχους που επιλέγει στα decks και του τρίτου της παρέας Σταμάτη Φτούλη.

Η ιδέα απλή αν και άκρως εντυπωσιακή. Η εφαρμογή της μοριακής γαστρονομίας στα ποτά είναι ένας συνδυασμός μαθηματικής ακρίβειας, ένα παιχνίδι δημιουργικότητας και ένα πάντρεμα γεύσεων που κάθε φορά εκπλήσσουν ακόμα και τους ίδιους. "Έχω δουλέψει πολλά χρόνια πίσω από τη μπάρα, έχω σπουδάσει το ποτό, έχω μελετήσει τη μοριακή κουζίνα και έχω καταλήξει πως το service σε κάθε κατάστημα για να πετύχει πρέπει εκτός από την ποιότητα του προΐόντος να βασίζεται στον πελάτη. Πιστεύω πολύ στην ανθρωποκεντρική πολιτική, στην επικοινωνία με κάθε έναν που έχω απέναντί μου, στο χαμόγελο, στο κατέβασμα της μύτης και φυσικά στην πολύ δουλειά", θα μας πει ο Άρης όσο εμείς θαυμάζουμε το νεοΰρκέζικο χώρο που κρύβεται πίσω από τη τζαμαρία της οδού Κελεού.

Κόκκινα μεταλλικά σκαμπό, παλέτες από σημύδα στοιβαγμένες σε καναπέδες και τραπέζια, σκούρα χρώματα και αυτοσχέδια υπερμεγέθη φωτιστικά, ολοκληρώνουν την βιομηχανική εικόνα του διώροφου χώρου που ξέρουμε από τα πρώτα δευτερόλεπτα πως θα γίνει το νέο μας στέκι.

Ξεκινώντας από το interior και έχοντας ήδη ανεβάσει τον πήχυ, η ομάδα του Momix όχι μόνο δε θα μας απογοητεύσει αλλά θα φανεί να ξεπερνά κάθε μας προσδοκία. Ο Άρης και ο Πάνος θα αναλάβουν να μας ξεναγήσουν στο μαγικό κόσμο των γεύσεων φτιάχνοντάς μας κάθε λογής ποτό κι εμείς σα μικρά παιδιά που ανοίγουν τα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο δε θα έχουμε σταματημό.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Εάν θέλετε ένα εντυπωσιακό ποτήρι για να συγκεντρώσετε όλα τα βλέμματα πάνω σας με ένα frozen ποτό, τότε διαλέξτε το Jack Sparrow Daiquiri. Καπνιστό κόκκινο πιπέρι, εκχύλισμα από ρούμι, φρούτα του πάθους, ιβίσκος και ανανάς θα σας θυμίσουν κάτι από τις καλοκαιρινές σας διακοπές και το εξωτικό λάδι για μαύρισμα.

Εάν σας αρέσει η σοκολάτα, τότε σας έχουμε το ιδανικό ποτό. To Spiced Latoya βασίζεται στην tequila, τη μαύρη σοκολάτα και το πορτοκάλι, ενώ δίνει την αίσθηση του πιπεριού με νότες από πικραμύγδαλο. Προσοχή, αυτά είναι τα απλά κοκτέιλ του μπαρ, γιατί τα υπόλοιπα μοιάζουν περισσότερο με πίνακες ζωγραφικής και έργα τέχνης παρά με απλά ροφήματα.

Σας αρέσει το cheesecake αλλά νιώθετε ενοχές κάθε φορά που πάτε να το δοκιμάσετε μετρώντας τις θερμίδες που θα επιβαρύνουν τη σιλουέτα σας; Κανένα πρόβλημα καθώς τα ταλαντούχα παιδιά του Momix μπορούν να σας σερβίρουν στο λεπτό ένα δίσκο με τριμμένο μπισκότο, καραμελωμένο λεμόνι και βατόμουρο κοκτέιλ που θα γαργαλήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Εάν πάλι προτιμάτε κάτι ξινό αλλά εντυπωσιακό, τότε το Smurfs in a bubble θα σας μαγέψει. Χρησιμοποιώντας λικέρ με χαμηλό ph και αναμιγνύοντάς το με αλγινικό νάτριο και γαλακτικό ασβέστιο, ο Άρης θα σφαιροποιήσει το ποτό σε πολύχρωμες μπάλες, εγκλωβίζοντας ουσιαστικά το άρωμά του σε μία ζελεδένια κρούστα. Εάν σε αυτό προσθέσετε και τον ψυχρό πάγο που κάνει το στρουμφοποτό να βγάζει καπνούς, τότε έχετε το απόλυτο hit του μαγαζιού.

Τέλος, όταν θελήσετε να κεράσετε σφηνάκια τον κούκλο που κάθετε δίπλα σας στη μπάρα, τα αγόρια του Μomix θα φροντίσουν να τον κάνετε μεμιάς δικό σας. Πολύχρωμες μπάλες σε όποια γεύση σας αρέσει θα πλημμυρίσουν τις βαθιές κουτάλες στις οποίες σερβίρονται με περγαμόντο, τριαντάφυλλο, μαστίχα και ό, τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Μπορεί τα ποτά που προσφέρει το Momix να ξεπερνούν κάθε φαντασία και οι ποιότητα των υπηρεσιών του bar να παίρνει δέκα με τόνο, οι τιμές όμως του μαγαζιού είναι αντιστρόφως ανάλογες με την υψηλή του αισθητική. Εάν σε αυτό προσθέσετε πως ο Πάνος και ο Άρης σας υπόσχονται να φτιάξουν μόνο για σας ένα ποτό βασισμένο στις αγαπημένες σας γεύσεις, τότε μην περιμένετε τρέξτε αμέσως στο νέο place to be του νυχτερινού κέντρου.

Μπράβο Momix!

Momix
Κελεού 1-5, Γκάζι

Διαβάστε επίσης:

Queen.gr αποκλειστικό: βρεθήκαμε στην επίσημη παρουσίαση Maison Martin Margiela για το H&M και σας τα λέμε όλα
Queen.gr αποκλειστικό: βρεθήκαμε στην παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου "Closer", του Sartorialist στη γαλλική μπουτίκ Colette

Queen.gr αποκλειστικό: ταξιδέψαμε στο Saint-Tropez και ζήσαμε 3 μέρες σαν αληθινοί Tropeziens (φωτος)

Queen.gr αποκλειστικό: Ταξιδέψαμε μέχρι το Saint- Tropez και φωτογραφίσαμε τις χειμερινές βιτρίνες όλων των μεγάλων οίκων μόδας

Queen.gr αποκλειστικό: τρυπώσαμε πρώτοι στο bazaar υψηλής ραπτικής του Γιώργου Ελευθεριάδη και σας τα λέμε όλα

Από τη Νέα Υόρκη με αγάπη: δείτε τις βιτρίνες των μεγαλύτερων οίκων μόδας