Cucina Caruzo: Το νέο, υπέροχο ιστολόγιο της σύγχρονης αστικής κουζίνας!

Cucina Caruzo: Το νέο, υπέροχο ιστολόγιο της σύγχρονης αστικής κουζίνας!

Ένα νέο, πολύ ιδιαίτερο blog μαγειρικής έκανε την εμφάνισή του εδώ και τρεις μήνες στη γαστρονομική μπλογόσφαιρα και έχει κάνει αίσθηση σε όσους ψάχνονται πριν μαγειρέψουν.

Της κουζίνας που θέλει να απολαμβάνει καθημερινά κάθε σύγχρονη οικογένεια στην Ελλάδα, που αγαπά τις εκλεκτές γεύσεις και αντιμετωπίζει τη μαγειρική σχεδόν ερωτικά. Μιλάμε για ανθρώπους που όταν καλούν κόσμο σπίτι τους, μοιράζονται με ιδιαίτερη υπερηφάνεια τις δικές τους δημιουργίες, και όχι κάποιου επώνυμου caterer.

H σύγχρονη αστική κουζίνα με την οποία ασχολείται το Cucina Caruso, είναι κατά βάση μεσογειακή, με ελληνικά, ιταλικά, γαλλικά αλλά και διεθνή πιάτα, όπου ξένες, κοσμοπολίτικες αλλά και παραδοσιακές, γηγενείς συνταγές συνυπάρχουν αρμονικά. Άλλωστε η σύγχρονη ελληνική οικογένεια έχει πιθανά ταξιδέψει, σπουδάσει ή και ζήσει στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να έχει βιωματικά διευρύνει τη γευστική παλέτα της, έχοντας εντάξει πιάτα απ' όλο τον κόσμο, στο μαγειρικό ρεπερτόριο της. Με άλλα λόγια, νιώθει δικό της τόσο το ριζότο, όσο και το πιλάφι και κυρίως αντιλαμβάνεται τη διαφορά!

Ταυτόχρονα, το κοινό αυτό, νοσταλγεί γεύσεις της παραδοσιακής κουζίνας "της μαμάς". Γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσε. Το Cucina Caruso επιδιώκει να τις αναβιώσει, εξελίσσοντάς τις τόσο, ώστε να ταιριάζουν στο σήμερα, με βάση το οξύτερο γευστικό κριτήριο, που έχει πλέον αναπτύξει ο καθένας μας.
Στο Cucina Caruso, η τέχνη της απόλαυσης παντρεύεται με την επιστήμη της γεύσης με μοναδικό τρόπο, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι απογειωτικό.
Η έμφαση δίνεται στην άριστη εκδοχή και τεχνική εκτέλεση δημοφιλών συνταγών που έχουν δυνητικά θέση στο σύγχρονο ελληνικό σπίτι και όχι σε ευφάνταστους "εστιατορικής λογικής" συνδυασμούς, που κάνουν την ονομασία του πιάτου λογοτεχνική παράγραφο, με άγνωστες λέξεις.

Η μοναδικότητα όμως της προσέγγισής του είναι ότι δεν ασχολείται απλά με το να αποτυπώσει με ακρίβεια τις οδηγίες που δημιουργούν ένα κορυφαίο γευστικό αποτέλεσμα, αλλά προσπαθεί να εξηγήσει το "γιατί". Πίσω από τη μαγειρική, υπάρχει επιστημονική εξήγηση και αυτή αναλύεται δημιουργικά με έμφαση στην τεχνική και τα υλικά.
Στη πορεία βέβαια, πολλοί εμπειρικοί μύθοι που κυριαρχούσαν στη μαγειρική όπως τη ξέραμε ως σήμερα, καταρρίπτονται ή επιβεβαιώνονται από μια σύγχρονη επιστημονική προσέγγιση, που γίνεται κατανοητή απ'όλους με απλά λόγια και προσφέρει νέα έγκυρη γνώση σε κάθε οικιακό μάγειρα.
Έτσι, όποιος παρακολουθεί τακτικά το blog, "εκπαιδεύεται" στο πώς να επιτυγχάνει κορυφαία σπιτική γεύση και ποιότητα καθημερινά, όχι μόνο σε σύνθετα ή δημιουργικά πιάτα αλλά και στα απλά και δημοφιλή.

Πέρα από το καθαρά μαγειρικό περιεχόμενο που είναι πρωτότυπο, δηλαδή ειδικά γραμμένο για το συγκεκριμένο μπλογκ, το Cucina Caruso χαρακτηρίζεται από μια ξεχωριστή αισθητική άποψη, που συνδυάζεται με ενδιαφέρουσες ιστορίες γύρω από την μαγειρική, πασπαλίζεται με πολλές φωτογραφίες και σερβίρεται με αρκετές δόσεις χιούμορ και αυτοσαρκασμού!

Δημιουργός του ένας γνωστός διαφημιστής, κοσμογυρισμένος bon viveur και επιτυχημένος food blogger, ο Δημήτρης Παπαζυμούρης, πλαισιωμένος από την Ουαλή σύντροφό του, Sophie Williams, με ένα εξαιρετικό ταλέντο στα επιδόρπια, στα διεθνή πιάτα και στο art de la table .
Ο Δημήτρης δηλώνει ότι μαγειρεύει με κέφι για την οικογένειά του και τους φίλους του σχεδόν καθημερινά εδώ και 30 χρόνια. Στα 55 του σήμερα, παρακολουθεί μαθήματα για την επιστήμη της γαστρονομίας στο Harvard και το Hong Kong University, μέσω internet και "όταν μεγαλώσει", σκέφτεται να ασχοληθεί και επαγγελματικά με το χώρο. Μέχρι πρόσφατα και για τέσσερα χρόνια ήταν συνδιαχειριστής στο pandespani, το κορυφαίο blog gourmet μαγειρικής στην Ελλάδα, ενώ ξεκίνησε το Cucina Caruso εδώ και τρεις μόλις μήνες για να δώσει διέξοδο στη δημιουργικότητά του, με την καθαρά προσωπική του σφραγίδα.

Το Cucina Caruso το συναντά κανείς στο www.caruso.gr και στο www.facebook.com/cucinacaruso.