Ανάλαφρη και πεντανόστιμη τάρτα με κατσικίσιο τυρί και κολοκυθάκια

Ανάλαφρη και πεντανόστιμη τάρτα με κατσικίσιο τυρί και κολοκυθάκια

Σε 4 βήματα έχετε έτοιμη μια απίστευτη λιχουδιά.

Δεν θέλει πολλή σκέψη ούτε πολλά υλικά για να φτιάξετε ένα τέλειο και υγιεινό γεύμα. Μια καλοκαιρινή τάρτα με μοναδική γεύση είναι αυτό που χρειάζεστε!

Υλικά
1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
1 κιλό κολοκυθάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ψωμί περασμένο από το multi μέχρι να γίνει ψίχουλα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
300γρ κατσικίσιο τυρί
250γρ. γραβιέρα τριμμένη
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι. Τα αλατίζετε και ανακατεύετε να πάει παντού το αλάτι. Βάλτε το σουρωτήριο στο νεροχύτη και αφήστε το εκεί για μισή ώρα τουλάχιστον, ώστε τα κολοκυθάκια να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια πιέστε τα καλά και βάλτε τα σε ένα μπωλ.
2. Στο μεταξύ, απλώστε την σφολιάτα σε ένα σκεύος για τάρτες το οποίο θα έχετε βουτυρώσει ελαφρά, τρυπήστε την σε ολόκληρη την επιφάνεια με ένα πηρούνι και ψήστε τη μέχι να ροδίσει ελαφρώς.
3. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ρίξτε πρώτα τα κρεμμυδάκια να σωταριστούν, και μετά τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν τα βγάλετε από την φωτιά, προσθέσετε τον άνηθο και αφήστα να κρυώσουν.
3. Ανακατέψτε σε ένα μπωλ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τα κολοκυθάκια, τα τυριά και αλατοπιπερώστε.
4. Ριξτε το μείγμα στην μισοψημένη σφολιάτα, βάλτε το στο φούρνο και ψήστε το για 45-50 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε.