Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η μόδα βγήκε από τον παράδεισο

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η μόδα βγήκε από τον παράδεισο

Μία γυναίκα που σημάδεψε με το στιλ της μία ολόκληρη εποχή.

Η Αλίκη δε χαρακτηρίστηκε τυχαία Εθνική μας star. Από "Κλοτσοσκούφι" και "Ποντικάκι" ήξερε όπως καμία άλλη να μαθητεύει στα πρώτα θρανία ως "Δεσποινίδα Παπασταύρου", να πηγαίνει "Διακοπές στην Αίγινα", και να μεταμορφώνεται σε "Μοντέρνα σταχτοπούτα".
Μα πάνω από όλα, η Αλίκη ήταν εκείνη που αγαπούσαν οι άντρες, θαύμαζαν οι γυναίκες και λάτρευαν τα παιδιά, γι΄αυτό και με το αξεπέραστο στιλ της έστειλε δεκάδες κοπέλες στο κομμωτήριο για ντεκαπάζ, μουτζούρωσε άλλες τόσες που προσπάθησαν να βαφτούν με eyeliner και κυρίως απενοχοποίησε τις καμπύλες και τις ατέλειες που ήξερε να κρύβει με μοναδική μαεστρία.
Ξανθιά λιονταρίσια χαίτη στολισμένη πάντα με κάποιο λουλούδι, σπινθιροβόλα μάτια με τεράστιες βλεφαρίδες και θεατρικό μακιγιάζ ακόμα κι αν έπαιζε τον "Πίπη", κοραλλί κραγιόν, πόζες, σκέρτσα, ατελείωτα κουνήματα και νάζι.
Η star που αδιαφόρησε για τις ζουμερές της αναλογίες, καθιέρωσε το μακρύ μαλλί, τα περίτεχνα σινιόν, το έντονο βάψιμο, τα αβυσσαλέα ντεκολτέ, τα μίνι φορέματα, τις cocktail δημιουργίες και τις ψηλοτάκουνες γόβες, προκαλώντας υστερία σε κάθε γυναίκα που σεβόταν τον εαυτό της και έβλεπε τις ταινίες της.
Καταφέρνοντας να παίζει με το "τόπι" της, να οδηγεί τη "βάρκα" της, να "πολεμάει" τον εχθρό και να κατατάσσεται στο "Ναυτικό" όχι μόνο δεν ίδρωσε το αυτάκι της, αλλά μας έκλεισε το μάτι πονηρά κάνοντάς μας να την αγαπήσουμε βάζοντάς τη στο κουτάκι των αναμνήσεων από την πιο αγνή και ευτυχισμένη περίοδο της ζωής μας, τότε που οι περιπέτειές της συντρόφευαν τα μαθητικά μας χρόνια.
Αλίκη σε αγαπάμε!