Whitney Houston: Το αξεπέραστο στυλ μίας πραγματικής «Queen of the night»

Whitney Houston: Το αξεπέραστο στυλ μίας πραγματικής «Queen of the night»

Τριάντα χρόνια λαμπερής καριέρας πασπαλισμένα με χρυσόσκονη και στρας.

Πόσες φορές δακρύσαμε βλέποντας την ταινία "the bodyguard", με τον Kevin Kostner στον πρωταγωνιστικό ρόλο να σώζει τη ντίβα Whitney Houston πνίγοντάς τη μέσα στην αγκαλιά του; Η μοίρα έχει μία παράξενη αίσθηση της ειρωνείας κι έτσι είκοσι χρόνια μετά την κινηματογραφική επιτυχία, η διάσημη τραγουδίστρια θα ξαναβρεθεί στα χέρια του σωματοφύλακά της, μόνο που αυτή τη φορά θα ξεσπάσουμε σε πραγματικά δάκρυα.
Ο τραγικός θάνατος της "κρυστάλλινης φωνής" που υποσχόταν "i will always love u" λίγες ώρες πριν την έναρξη των βραβείων Grammy θα συγκλονίσει όλους εμάς που ερωτευτήκαμε με τα τραγούδια της, λικνιστήκαμε με το "i wanna dance with somebody" και πέσαμε στα πατώματα σιγοψιθυρίζοντας "i have nothing" και θα μας κάνει να ξαναθυμηθούμε όλες τις εμφανίσεις που μας μάγεψαν συνοδεύοντας τις βελούδινες μελωδίες της.
Ξεκινώντας το 1980 με άφρο μαλλί, αθώο βλέμμα και παστέλ αποχρώσεις στο ντύσιμο, η νεαρή τότε Whitney πόζαρε σα μοντέλο γεμάτη αυτοπεποίθηση και μία βαλίτσα όνειρα για το μέλλον.
Στη δεκαετία του '90, το μελαχρινό κορίτσι έδινε σιγά σιγά τη θέση του σε μία γυναίκα που ήξερε τι ήθελε, τόνιζε τους ώμους της με τις χαρακτηριστικές βάτες της εποχής, τολμούσε να φορέσει ολόσωμες φόρμες, λάνσαρε έντονα χρώματα και πάνω από όλα λάτρευε τις γυαλάδες σε κάθε μορφή. Από λαμέ υφάσματα και πούλιες, μέχρι λύκρα, παγιέτες, γκλίτερ και στρας, η διάσημη star δεν έχανε ευκαιρία να αγκαλιάζει τη ζηλευτή της σιλουέτα με δημιουργίες που έλαμπαν από μακριά, κάνοντάς την ακόμα πιο επιβλητική.
Το 1999 στα Soul train awards τη συναντάμε με κοντό bob μαλλί, στενό φόρεμα και ιδιαίτερα αδυνατισμένη, δίνοντας έμφαση στη γυναικεία της υπόσταση και απομακρύνοντας τις φαρδιές γραμμές και τις επιρροές της προηγούμενης δεκαετίας.
Λίγο αργότερα, η "μαγευτική φωνή" χάνει το λαμπερό της περιτύλιγμα και κυλιέται σα σκοτεινά μονοπάτια που τσαλακώνουν το καλλίγραμο κορμί της, ντύνοντάς το με πολύχρωμες γούνες, αθλητικές φόρμες, λεοπαρδαλέ μποά και αποκριάτικες αμφιέσεις που προσπάθησαν να σβήσουν από τη μνήμη μας τις επικές στιγμές της μεγάλης star.
Εμείς που μεγαλώσαμε με τις μελωδίες της και σκουπίσαμε τα δάκρυά μας έχοντάς τη συντροφιά, θα τη θυμόμαστε πάντα ως την ανεπανάληπτη ντίβα των 170 εκατομμύρια δίσκων, των 6 Grammy, των 2 Emmy και των αθάνατων επιτυχιών.
Whitney, καλό ταξίδι!