Marilyn Monroe: Η μεγαλύτερη star που γνώρισε ποτέ το Hollywood

Marilyn Monroe: Η μεγαλύτερη star που γνώρισε ποτέ το Hollywood

Μερικοί το προτιμούν καυτό.

Το ξανθό κορίτσι με τα διαμαντένια κοσμήματα και τη γατίσια φωνή είναι ένα από τα μεγαλύτερα icons που γνώρισε ποτέ ο κινηματογράφος και το Hollywood. Πανέμορφη, αλλά ανασφαλής, λαμπερή, αλλά με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο, η Marilyn Monroe παραμένει το μεγαλύτερο sex symbol της μεγάλης οθόνης.

Γεννημένη το 1926 με το όνομα Norma Jeanne Mortenson, η Monroe πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο ορφανοτροφείο μέχρι να κυνηγήσει την καριέρα της στο μόντελινγκ και τον κινηματογράφο. Ανακάλυψη του Ben Lyon της 20th Century Fox η κοκκινομάλλα δεσποινίδα, ξόδεψε μπόλικο οξυζενέ, φόρεσε τα πιο στενά της φορέματα και έβαλε πλώρη να κατακτήσει τον κόσμο.

«Όταν ξαπλώνω στο κρεβάτι μου φοράω μόνο το άρωμά μου, Chanel No. 5», είπε η Marilyn και μετά τραγούδησε στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ John F. Kennedy, τύλιξε τους πιο γοητευτικούς άντρες, όπως τον Arthur Miller και τον Joe Di Maggio και ενέπνευσε από τον Andy Warhol και τη Madonna μέχρι οποιονδήποτε μπορεί να μας έρθει στο μυαλό.

Η διάσημη star φόρεσε τα πιο iconic φορέματα, αφήνοντας πάντα καρφωμένη στο μυαλό μας την εικόνα της με το λευκό φόρεμα στο σταθμό που το φυσάει ο αέρας και σηκώνεται αποκαλύπτοντας τις θελκτικές της καμπύλες. Μπορεί να υποστήριζε πως «εάν δώσεις σε μία γυναίκα τα κατάλληλα παπούτσια μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο», αλλά εκείνη χρειάστηκε κάτι παραπάνω από ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες.

Φορώντας πάντα τα πιο σέξι φορέματα και φροντίζοντας να τονίζει το ντεκολτέ της και το ζουμερό της σωματότυπο, η barbie του κινηματογράφου έκανε καλύτερό της φίλο, τα «διαμάντια» και δοκίμασε από τζιν και ψαράδικα παντελόνια, μέχρι κοντά καρό πουκάμισα, τουαλέτες υψηλής ραπτικής και φυσικά, πλουμιστές πανάκριβες γούνες.

Μπορεί να πάλεψε χρόνια με τη σκοτεινή της πλευρά και στο τέλος να μην τα κατάφερε στη μάχη με την ανασφάλειά της, αλλά κέρδισε τον πόλεμο με την αιωνιότητα παραμένοντας το μεγαλύτερο icon που έβγαλε ποτέ το Hollywood.

«Είμαι εγωίστρια, ανυπόμονη και λίγο ανασφαλής. Κάνω λάθη, βγαίνω εκτός ελέγχου και καμιά φορά δε μπορεί κανείς να με συνεφέρει. Να ξέρεις όμως πως εάν δε μπορείς να με χειριστείς στα χειρότερά μου, τότε δε σου αξίζω στα καλά μου», ψιθύρισε με τη γατίσια της φωνή και χάθηκε κάπου στα αστέρια!