Amy Winehouse: φωνή από βελούδο

Amy Winehouse: φωνή από βελούδο

Το αξεπέραστο στυλ της αδικοχαμένης star.

Γνώριμοι jazz ήχοι, μελωδίες που σιγοψιθυρίζουμε ασυναίσθητα και μία μελαγχολική φωνή που προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε νότα που πατάει. Η Amy Winehouse διάλεξε ανάμεσα στο "σήμερα" και το "για πάντα" και φαίνεται πως επέλεξε εγωιστικά μία θέση στην αιωνιότητα, πλάι στην υπόλοιπη παρέα των 27χρονων αδικοχαμένων ατίθασων νιάτων του θεάματος. Η "πριγκίπισσα" της jazz κατάφερε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, να μας συστηθεί με τα τραγούδια της, να μας συνεπάρει με τη μουσική της και να μας γίνει απαραίτητη συντροφιά σε κάθε περίσταση της καθημερινότητάς μας. Η μεγάλη star επηρέασει τόσο την τέχνη όσο και τη μόδα, σφραγίζοντας κάθε της εμφάνιση με ένα πολύ δικό της ανεπιτήδευτο προσωπικό στιλ.

Το θλιμμένο κορίτσι, δε θα μείνει αξέχαστο μόνο χάρη στη "βελούδινη φωνή" του που μάγευε με κρυστάλλινες μελωδίες ακόμα και τους πιο δύσπιστους κριτές. Με θαυμαστή της τον κάιζερ της μόδας, Karl Lagerfeld και προτάσεις από τους μεγαλύτερους οίκους όπως ο Fendi και ο Fred Perry, η δεσποινίδα με τα τατουάζ, όχι μόνο σημάδεψε μία εποχή, αλλά έκανε τον κόσμο της μόδας να στρέψει το βλέμμα του πάνω της και να υποκλιθεί μπροστά της.

«Δεν έχω ιδέα από μόδα, απλώς φοράω αυτά που μου αρέσουν πολλές φορές χωρίς να ταιριάζουν», δήλωνε η Amy κάθε φορά που τη ρωτούσαν τη γνώμη της, κάνοντας την ίδια στιγμή trend το μαλλί σφηκοφωλιά, το έντονο eyeliner, τις nude μπαλαρίνες και τις δεκαετίες του '50 και του '60.

Από τις πασαρέλες του οίκου Chanel και Jean Paul Gaultier και το μακιγιάζ του οίκου Christian Dior, μέχρι όλες σχεδόν τις Vogue και τα μεγάλα διεθνή περιοδικά όπως το LOVE και το numero 84, η ντίβα της soul έβαλε την υπογραφή της ανασταίνοντας τη δεκαετία του ΄50 και υμνώντας με κάθε της εμφάνιση το αυθεντικό, αλλά και το διαφορετικό.

Amy σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να είμαστε αυθεντικοί!