Βούλα Πατουλίδου: το στυλ μίας χρυσής Ολυμπιονίκη

Βούλα Πατουλίδου: το στυλ μίας χρυσής Ολυμπιονίκη

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

Η απόσταση από τον Τριπόταμο φλώρινας, μέχρι τη Βαρκελώνη είναι σίγουρα πολύ μεγάλη, για την Παρασκευή Πατουλίδου, όμως φαίνεται πως ήταν ένα ακόμα μικρό εμπόδιο από αυτά που είχε μάθει να πηδάει με ευκολία.

Η γνωστή σε εμάς ως Βούλα Πατουλίδου, είναι η πρώτη ελληνίδα γυναίκα Ολυμπιονίκης. Αθλήτρια των 100 μέτρων και 100 μετ΄εμποδίων είχε καταφέρει να τερματίσει 15η στην Ολυμπιάδα του 1988 στη Σεούλ, κρατώντας μας αρκετά διστακτικούς για το αθλητικό της μέλλον. Όταν όμως το καλοκαίρι του 1992, η Βουλάρα τερμάτιζε πρώτη μετά από κάθε αγώνα ήταν ζήτημα χρόνου να ξεπεράσει τον εαυτό της, να ορθώσει το παράστημά της δίπλα στα υπόλοιπα κορίτσια του κουλουάρ και να υψώσει τη γαλανόλευκη στο πιο ψηλό σκαλί, ουρλιάζοντας από περηφάνια, «για την Ελλάδα ρε γαμώτο»!

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του εθνικού γυναικείου αθλητισμού που συνεχίστηκε για πολλά χρόνια ακόμα, με την Πατουλίδου να τερματίζει 10η στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, αυτή τη φορά σε ένα άλλο αγώνισμα, αυτό του μήκους.

Η Βούλα Πατουλίδου δεν είναι το τυπικό παράδειγμα celebrity όπως τις παρουσιάζουμε κάθε φορά από αυτή τη στήλη. Δεν πρόκειται για μία γυναίκα που έχει αδυναμία στα φανταχτερά κοσμήματα και τις πανάκριβες γούνες, ούτε για έναν άνθρωπο που περνάει ατελείωτες ώρες μπροστά από τον καθρέφτη διαλέγοντας τι θα φορέσει.

Αντίθετα, η δική μας Βούλα, είναι μία αθλήτρια που ξόδεψε αμέτρητες ώρες στα γυμναστήρια και τις προπονήσεις κάνοντας στολή της, τα αθλητικά κολάν, τα φανελάκια, τις φόρμες και τα σπάικς παπούτσια. Ο δικός της ενδυματολογικός κώδικας έχει μεγαλύτερη αξία, καθώς από ολυμπιονίκης, μεταμορφώθηκε πολύ γρήγορα σε μία κομψή γυναίκα της εποχής της που αξιολογεί το μινιμαλιστικό ντύσιμο και επιλέγει απλές και σικάτες εκδοχές της γυναικείας γκαρνταρόμπας για την καθημερινότητά της.

Υποπλοίαρχος του ελληνικού ναυτικού, γυμνασιάρχης και πρώην πολιτευτής,
η Boύλα ξέρει πως μία γυναίκα του δικού της κύρους δεν έχει ανάγκη από πέρλες, παγιέτες, φτερά και χρυσόσκονη, αλλά από την αλήθεια και το πάθος που έχει μάθει να χρησιμοποιεί στη ζωή της προκειμένου να κατακτήσει τους στόχους της.

Εμείς που δε θα ξεχάσουμε ποτέ τα κατορθώματά της της απονείμουμε με συγκίνηση το χρυσό μετάλλιο του στυλ και βροντοφωνάζουμε, «για τη Βούλα ρε γαμώτο»!

Διαβάστε επίσης:

Lolo Jones: η καλλονή αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων που δηλώνει παρθένα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: αυτές είναι οι εφτά πιο σέξι αθλήτριες που θα δούμε στο Λονδίνο