Coco Chanel: η ιέρεια του στυλ

Coco Chanel: η ιέρεια του στυλ

Γιορτάζουμε τα γενέθλια της Coco Chanel και θυμόμαστε όλα όσα μας δίδαξε με το δικό της αψεγάδιαστο στυλ.

Η Coco Chanel θα έκλεινε σαν χθες τα 129 της χρόνια. Η γεννημένη το 1883 Gabrielle Bonheur, άφησε το όνομά της ανεξίτηλο στη μόδα το 20ου αιώνα δημιουργώντας ρούχα άνετα, αλλά και κομψά.

Το κτίριο όπου βρισκόταν το διαμέρισμά της αγοράστηκε το 1920 από την ίδια τη Chanel και φιλοξενεί ακόμα το κατάστημα, τα εργαστήρια υψηλής ραπτικής όπου 100 μοδίστρες δουλεύουν ακόμα με το χέρι και τα γραφεία του Karl Lagerfeld, ο οποίος σχεδιάζει από το 1983 όλες τις δημιουργίες του οίκου.

Από το άσπρο και μαύρο, τις σειρές με πέρλες στο λαιμό και τα φαρδιά βραχιόλια- χειροπέδες, μέχρι το flapper dress, το μικρό μαύρο φόρεμα και το κλασικό τουίντ ταγέρ που κάθε γυναίκα ονειρεύεται να αποκτήσει στη γκαρνταρόμπα της, η Chanel έγινε το συνώνυμο όνομα με την κομψότητα και το καλό γούστο.

Η μόδα φεύγει, αλλά το στυλ παραμένει, έλεγε συχνά και δεν είχε άδικο. Το άρωμά που δημιούργησε, Chanel No.5, είναι το πιο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, ενώ το διπλό C , στο logo του οίκου είναι το πιο αναγνωρισμένο παγκοσμίως.
Εάν θέλετε κι άλλα αποδεικτικά για να αναγνωρίσετε και εσείς με τη σειρά σας το μοναδικό ταλέντο της γυναίκας που σημάδεψε με το στυλ της τη Μόδα, τότε έχουμε και λέμε. Bob χτένισμα, έντονο κόκκινο κραγιόν, κάπνισμα και έντονη προσωπικότητα ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της λεπτοκαμωμένης Γαλλίδας που μπορεί να είχε σχέσεις με μερικούς από τους πιο δυνατούς άντρες της εποχής της, αλλά δεν παντρεύτηκε ποτέ παραμένοντας εκκεντρική μέχρι το τέλος.

Οι ατάκες της Coco έχουν μείνει αλησμόνητες όπως και το στυλ της. Οι πιο χαρακτηριστικές ήταν οι παρακάτω:

  • "Προκειμένου να είναι αναντικατάστατος πρέπει να είσαι πάντα διαφορετικός"
  • "Η μόδα δεν είναι απλώς θέμα ρούχων. Η μόδα είναι αέρας. Τον διαισθάνεται κάποιος"
  • "Η φύση σου δίνει το πρόσωπο που έχεις στα 20. Η ζωή διαμορφώνει το πρόσωπο που έχεις στα 30. Αλλά στα 50 έχεις το πρόσωπο που σου αξίζει"
  • "Ένα κορίτσι θα πρέπει να είναι δυο πράγματα: Αριστοκρατικό και θαυμάσιο"
  • "Ντύσου άθλια και θα θυμούνται το φόρεμα. Ντύσου άψογα και θα θυμούνται τη γυναίκα"
  • "Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μαι γυναίκα μπορεί να φύγει από το σπίτι της χωρίς να φτιαχτεί λιγάκι- μόνο και μόνο από ευγένεια. Και έπειτα, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί αυτή να είναι η μέρα που θα έχει μια συνάντηση με το πεπρωμένο της. Και είναι καλύτερο να είσαι όσο πιο όμορφη μπορείς όταν θα συναντήσεις το πεπρωμένο σου"

Διαβάστε επίσης:

Το πολυκατάστημα Harrods μας παρουσιάζει τα 10 καλύτερα φορέματα του φετινού χειμώνα
Προσοχή: Christian Louboutin μαΐμούδες κυκλοφορούν ανάμεσά μας