Estée Lauder: η γυναίκα που έδωσε ονοματεπώνυμο στην ομορφιά

Estée Lauder: η γυναίκα που έδωσε ονοματεπώνυμο στην ομορφιά

Το στυλ της κυρίας που έκανε μόδα την ομορφιά.

Η ιστορία της Estee Lauder, ξεκινάει κάπου στο Queens της Νέας Yόρκης το 1908. Η βαπτισμένη Josephine Esther Mentzer θα κυνηγήσει το όνειρο της ομορφιάς που τη στοιχειώνει από μικρή και θα καταφέρει να ομορφύνει όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά και όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Η νεαρή Estee θα μαθητεύσει πλάι στο χημικό θείο της, θα μάθει να πλένει το πρόσωπό της με έλαια αντί για με νερό και σαπούνι και θα πειραματιστεί με την επιδερμίδα όλης της της οικογένειας μέχρι να βγάλει τα συμπεράσματά της για τον κόσμο της ομορφιάς.

Πολύ γρήγορα θα παντρευτεί και θα κάνει ένα γιο, αλλά η μητρότητα και η οικοκυρική δεν είναι στόχος ζωής για την Estee που μέχρι τότε έχει αλλάξει το επίθετό της σε Lauder. Για λίγο καιρό θα δοκιμάσει τις δυνατότητές της στην υποκριτική, όμως η ξέρει πως δε θα γίνει ποτέ διάσημη μέσα από την ηθοποιία κι έτσι επιστρέφει σε αυτό που έχει μάθει να κάνει καλύτερα. Να περιποιείται το γυναικείο δέρμα. Η εταιρεία είναι πλέον γεγονός, ενώ μετά από λίγο καιρό μία πιο νεανική σειρά, η Clinique θα λανσαριστεί γιανα αποδείξει το επιχειρηματικό δαιμόνιο της νεαρής Εβραίας.

Η Lauder ήταν η πρώτη στη γιγαντίαια αυτή βιομηχανία που λάνσαρε τα δωρεάν δείγματα και τα δώρα με τις αγορές. Ήταν εκείνη που στεκόταν δίπλα στο ταμείο και σύστηνε καθημερινά το προϊόν της στις μοντέρνες κυρίες προσφέροντας περιποιήσεις, καθαρισμούς και επίδειξη των προϊόντων της χωρίς χρέωση.

«Δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα στη ζωή μου χωρίς να πουλήσω, εάν κάτι μου αρέσει το προωθώ κατευθείαν», συνήθιζε να λέει και είχε δίκιο καθώς φαίνεται πως αυτή η κυρία ό, τι έπιανε γινόταν χρυσός.

Η γυναίκα που πήρε τα γυναικεία καλλυντικά από τα beauty salons και τα τοποθέτησε στα πολυκαταστήματα κάνοντάς τα προσιτά για όλους, δεν ήταν κλασικά όμορφη είχε όμως το μυστικό της. Κλασσικές γραμμές στο ντύσιμο, ακριβά υφάσματα, έντονα χρώματα ή ασπρόμαυροι συνδυασμοί και τέλειο χτένισμα. Μπορεί να μην ήταν γκλαμ με τον παραδοσιακό όρο, όμως έχοντας ιδρύσει έναν κολοσσό $5 εκατομμυρίων δε μπορούμε παρά να της αναγνωρίσουμε πως γνώριζε από όχι μόνο τα μυστικά του στυλ αλλά και της γυναικείας ομορφιάς καλύτερα από τον καθένα.

Διαβάστε επίσης:

Queen.gr αποκλειστικό: Ταξιδέψαμε μέχρι το Saint- Tropez και φωτογραφίσαμε τις χειμερινές βιτρίνες όλων των μεγάλων οίκων μόδας

Το Queen.gr βρέθηκε στα γυρίσματα του νέου videoclip της Ilia Darlin και μας τα λέει όλα

Ποιοι διάσημοι του Hollywood "βρωμάνε";