Ο Tommy Hilfiger αποτίνει φόρο τιμής στα 60’s

Ο Tommy Hilfiger αποτίνει φόρο τιμής στα 60’s

Ο Αμερικανός σχεδιαστής, για την Άνοιξη του 2015, εμπνέεται από τα κορίτσια των μουσικών φεστιβάλ της χρυσής δεκαετίας

Σαν γνήσιος baby boomer, Ο Tommy Hilfiger αγαπάει την δεκαετία του '60. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο σχεδιαστής, χρησιμοποίησε στοιχεία της εποχής, και συγκεκριμένα την μουσική της, για την δημιουργία της συλλογής του για την ερχόμενη Άνοιξη.

Έχοντας ως σημείο αναφοράς τα κορίτσια των μουσικών φεστιβάλ, ο δημιουργός παρουσίασε hippy- chic outfits, τα οποία, όμως, δεν απέχουν από το χαρακτηριστικό ύφος του οίκου του. Στην χαρακτηριστική χρωματική παλέτα της Tommy, προστίθενται νέες βαθιές, μελαγχολικές αποχρώσεις και μεταλλικές πινελιές. Στο catwalk είδαμε t- shirts συναυλιών με διακοσμητικές λεπτομέρειες, εκλεκτικά vintage κουμπιά και σακάκια συγκροτημάτων με μπροκάρ σχέδια, peacoat παλτό και καμπάνα παντελόνια, που μας θύμισαν την King's Road ενώ τα tailored κομμάτια, με τις military επιρροές μας παρέπεμψαν στο θρυλικό άλμπουμ των Beatles, Sgt. Pepper.

Προσθέτοντας rock twists στα κλασικά κομμάτια των συλλογών του (η κλασική Breton μαρινιέρα αποκτά χρυσά τελειώματα, τα jeans, σε σχέδιο από το αρχείο του σχεδιαστή από τα 70's αποκτούν ραμμένα patches), ο Hilfiger κατάφερε να δημιουργήσει ένα look τόσο vintage, αλλά και τόσο επίκαιρο ταυτόχρονα. Ήδη τα κομμάτια της συλλογής έχουν αποκτήσει μία θέση στην λίστα με τις fashion επιθυμίες μας για την επόμενη σεζόν, αφού συνδυάζουν μοναδικά τις διαχρονικές σιλουέτας και την ακρίβεια στην ραφή που χαρακτηρίζουν τα κομμάτια της Tommy, αλλά και τον δυναμισμό της rock' n' roll αισθητικής- στοιχεία που και ο ίδιος ο σχεδιαστής κατονομάζει ως τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσής του.