H&M Denim Art Festival: Το λαμπερό event με πρωταγωνιστές το νερό, την τέχνη και την μόδα

H&M Denim Art Festival: Το λαμπερό event με πρωταγωνιστές το νερό, την τέχνη και την μόδα

Με αφορμή το λανσάρισμα της Do Denim σειράς του brand

Τα H&M συνηθίζουν να μας καλομαθαίνουν. Όποια κι αν είναι η αφορμή και όποιο concept κι αν βρεθεί με βάση αυτήν, τα events του αγαπημένου high street brand είναι, κατά κανόνα, μοναδικά σε ιδέες, δημιουργούς και καλεσμένους. Το απόγευμα της Πέμπτης δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα αφού, η H&M,με αφορμή το λανσάρισμα της Do Denim συλλογής της, μας κάλεσε στην μπουτίκ της Ερμού, για να δούμε, από κοντά, μία μοναδική Έκθεση Τέχνης, με θέμα «Denim & Νερό». Σκοπόςτου μοναδικού event δεν ήταν άλλος από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις επιπτώσεις του κύκλου ζωής του ρούχου στο νερό. Στην έκθεση συμμετείχαν πέντε ταλαντούχοι, νέοι καλλιτέχνες, προερχόμενοι από διαφορετικές εκφάνσεις της τέχνης ο καθένας.

Ο Ελευθέριος Αμπατζής, ο Στρατής Ταυλαρίδης, η Cake a Wish, οι Kollektivemind* και οι Papairlines, παρουσίασαν τα έργα που δημιούργησαν αποκλειστικά για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με το νερό, μέσα από το δικό τους καλλιτεχνικό πρίσμα.

"Στην H&M και πιο συγκεκριμένα εμείς στην ομάδα του denim, εργαζόμαστε εδώ και καιρό στα επόμενα βήματα για πιο αειφόρα denim. Στην H&M συνήθως μιλάμε για τα υφάσματα αλλά στα denim υπάρχει η ανάγκη να επικεντρωθούμε επίσης στην τελική επεξεργασία των τζιν μας. Με την εφαρμογή βελτιωμένων διαδικασιών, οι προμηθευτές μας χρησιμοποίησαν περίπου 340 εκατομμύρια λιγότερα λίτρα νερού σε σύγκριση με τις συμβατικές τεχνικές παραγωγής," εξηγούν οι Erik Karlsson (συντονιστής Περιβαλλοντολογικής Βιωσιμότητας) και John Loman (σχεδιαστής της H&M Denim).

Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης και η Ελένη Φουρέιρα ήταν τα βασικά πρόσωπα της Social Media Campaign της Η&Μ στην Ελλάδα με βασικό μήνυμα "Go Green, Wear Blue" περνώντας το δικό τους μήνυμα για αειφορία στη μόδα.

Η νέα συλλογή Η&Μ Denim On είναι άνετη, διαχρονική και έτοιμη για «διασκέδαση». Τα Denim προσφέρουν ένα καθημερινό ντύσιμο που ταιριάζει με το στυλ και την προσωπικότητα όλων.