Τα ψηλότερα τακούνια στην ιστορία της μόδας

Τα ψηλότερα τακούνια στην ιστορία της μόδας

Μια έκθεση με τα πιο περίτεχνα ψηλοτάκουνα που θα εντυπωσίαζαν και την πιο απαιτητική fashionista.

Περισσότερα από 160(!) ζευγάρια παπούτσια φιλοξενεί η έκθεση «Killer Heels: The Art of the High-Heeled Shoe» του Brooklyn Museum στη Νέα Υόρκη, χρονολογημένα από τον 16ο αιώνα μέχρι και σήμερα. Από τις ιταλικές πλατφόρμες του 16ου αιώνα, μέχρι τα σέξι stilettos που κυριαρχούν στο κόκκινο χαλί του Hollywood, τα παπούτσια που παρουσιάζονται έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το ψηλό τους τακούνι.


Όσο για τους οίκους που δάνεισαν δημιουργίες στο μουσείο του Brooklyn, ανάμεσά τους βρίσκονται οι: Manolo Blahnik, Chanel, Salvatore Ferragamo, Christian Louboutin, Alexander McQueen, Prada και Vivienne Westwood. Στα highlights των εκθεμάτων βρίσκονται οι γόβες στιλέτο του Salvatore Ferragamo που φόρεσε η Marilyn Monroe, το παπούτσι-καπέλο που εμπνεύστηκε από τον Salvator Dali η Elsa Schiaparelli και φυσικά τα γνωστά πανύψηλα τακούνια του οίκου McQueen που προτιμά η Lady Gaga.

Η έκθεση έχει ανοίξει τις πόρτες της στο Brooklyn Museum από τις 10 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστεί έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery!

Διαβάστε ακόμα

Διάσημη σχεδιάστρια εξομολογείται: «Έχω πέσει θύμα κακοποίησης»

Karl Lagerfeld: Η καριέρα του γίνεται αντικείμενο έκθεσης