Όλα όσα είδαμε στις 4 ημέρες του Athens Xclusive Designers Week

Όλα όσα είδαμε στις 4 ημέρες του Athens Xclusive Designers Week

Ρούχα γεμάτα στυλ και δημιουργικότητα, διάσημες παρουσίες και λαμπεροί προσκεκλημένοι στη φετινή εβδομάδα μόδας για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015!

Την αυλαία της πρώτης μέρας, αλλά και της 16ης Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, άνοιξε ο καταξιωμένος Vassilis Zoulias, παρασύροντάς μας σε ένα ταξίδι στο παρελθόν και στην κομψότητα της δεκαετίας του '60, με μια συλλογή εμπνευσμένη από τη Μις Ελλάς και Top Model των '60s, Υακίνθη Καραβίτη-Πολίτη.

Τη σκυτάλη πήρε ο οίκος Rita Pateroni, παρουσιάζοντας μια συλλογή εμπνευσμένη από την δεκαετία του '70, τα χρόνια της αθωότητας και της ανεμελιάς με την πινελιά του 2015, ενώ ο οίκος Kathy Heyndels έδειξε δημιουργίες υψηλής ραπτικής με μια συλλογή με λιτές και απέριττες γραμμές, στολισμένες με δέρμα, croco, δαντέλα και μετάξι.

Οι Lila Nova και Loukia Kyriakou παρουσίασαν τις συλλογές τους για το brand Underground με τους τίτλους "Origins Of The Dream Girl" και "Rangatira" αντίστοιχα. Ρετρό αναφορές για το “girlie girl” του σήμερα, το αγαπημένο theme της Λίλας, ενώ στο show του οίκου Loukia Kyriakou, το safari-chic στυλ της, τόνισε το African heritage της σχεδιάστριας.

Την πρώτη μέρα έκλεισε το show του Απόστολου Μητρόπουλου, με τη συλλογή "Apostolos Mitropoulos for Underground: Let Them Wear Minnie In Heels", με κεντρικό πρόσωπο τη Μαρία Αντουανέτα, ως σύμβολο παρακμής της αριστοκρατίας. Ανατρεπτικές δημιουργίες με prints βασισμένα στα '80s και σε επιτραπέζια παιχνίδια, που εντυπωσίασαν το fashion crowd.

Δεύτερη μέρα και στο catwalk είδαμε τις δημιουργίες των Join Clothes, Stylianos, Gaffer & Fluf, Somf και Athina Korda.

Οι Join Clothes εξέφρασαν με δημιουργικότητα τις αρχές τις αρχιτεκτονικής, με αέρινα, ευκολοφόρετα ρούχα για κάθε περίσταση.

Ο Stylianos, παρουσίασε ρομαντικές και δυναμικές σιλουέτες σε παστέλ αποχρώσεις, φλοράλ εμπριμέ και μαύρη δαντέλα, σε μια συλλογή υψηλής αισθητικής, που κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού της AXDW.

Η Κατερίνα Βαμβακά, του brand Gaffer & Fluf, παρουσίασε μια συλλογή βασισμένη στην αντίθεση άσπρου-μαύρου, ενώ το show της έκλεισε με αέρινα καφτάνια, δίνοντάς μας μια γεύση από ελληνικό καλοκαίρι.

Το brand SOMF, με την college-cool συλλογή Paisley Waves by #AQUALOVE, μας παρέσυρε στην εξερεύνηση του καλοκαιρινού ταξιδιού μιας νέας «Αθηναίας στην ψυχή». Μια κολεξιόν από digital printed ζέρσει με κεντημένες πινελιές που άντλησε την έμπνευσή της από το αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι και τους οιωνούς του.

Τη βραδιά έκλεισε η σχεδιάστρια Athina Korda με τη συλλογή της, “Gold Scans” για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2015. Η εντυπωσιακή συλλογή της σχεδιάστριας με τις γεωμετρικές γραμμές και τα αντιθετικά υλικά αφήνει μια ακτίνα ‘φωτός’ να διαπερνά το λευκό και το μαύρο κάνοντας τα σχήματα… πιο ξεκάθαρα.

Την τρίτη μέρα του AXDW, παρουσίασαν τις συλλογές τους νέα ταλέντα, με τους I. Mitakos x F. Erotokritos να κλέβουν τις εντυπώσεις, κερδίζοντας το βραβείο Best New Designer. Το βραβείο Best Trendsetter κέρδισε το σχεδιαστικό δίδυμο Lisa & Kira, ενώ η σχεδιάστρια Sinister, κέρδισε το βραβείο Best Catwalk by Coca-Cola light, εντυπωσιάζοντας κριτές και κοινό.

Την τέταρτη και τελευταία μέρα του Athens Xclusive Designers Week, είδαμε τις συλλογές των Notis Panayiotou, Spiros Stefanoudakis, Celebrity Skin, Valtadoros και Panos Apergis, για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015.

Ο Notis Panayiotou παρουσίασε δημιουργίες με θηλυκές γραμμές από μεταλλικά υφάσματα, σε έντονα χρώματα. Οι μακριές φούστες και το κόκκινο χρώμα ήταν οι προτάσεις του ταλαντούχου σχεδιαστή για την επόμενη Άνοιξη.

Η μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού AXDW, ήταν ο βραβευμένος ως "Best New Designer", Spiros Stefanoudakis, που παρουσίασε τη συλλογή του, "The Last Swan". Αέρινες δημιουργίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να σταθούν σε πασαρέλες του εξωτερικού και νυφικά που απευθύνονται σε όλους τους τύπους γυναικών ήταν όλα όσα είδαμε στο catwalk του.

Οι Celebrity Skin, Δημήτρης Στρέπκος και Ελένη Μπάρλα, έκλεψαν ξανά τις εντυπώσεις, με τις εντυπωσιακές χειροποίητες δημιουργίες τους. Avant garde στυλ και μια πασαρέλα γεμάτη celebrities σε ρόλο μοντέλων, ανάμεσά τους οι: Κατερίνα Τσάβαλου, Άντα Λιβιτσάνου, Λάουρα Νάργες, Νίνα Λοτσάρη, Μυρτώ Κάζη, Παναγιώτης Πετράκης, Άρης Πλασκασοβίτης, Σάγια, Ελένη Χατζίδου, Σοφία Κουρτίδου.

Ο Paris Valtadoros παρουσίασε μια συλλογή εμπνευσμένη από τη γιόγκα, με το όνομα "Suyra Namaskara", όπου είδαμε δημιουργίες με έντονους συνδυασμούς χρωμάτων, αλλά και γεωμετρικά σχήματα. Επίσης, έκανε έναρξη στην πασαρέλα ο ίδιος ο σχεδιαστής με την Έλενα Τσαβαλιά και επιπλέον περπάτησαν οι Σορίνα Λαζάρ, Κλέλια Πανταζή και Μαρία Αντιμισάρη.

Τη βραδιά, αλλά και την εβδομάδα μόδας έκλεισε ο Panos Apergis, με μια συλλογή από πολύΠολύχρωμα παντελόνια και φορέματα, δερμάτινα διάτρητα γιλέκα που πλαισιώνονται από πλεκτές με σχοινί αλλά και υφαντές τσάντες, στο ύφος της παραδοσιακής κουρελού. Η επίδειξη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση χειροποίητων πλεκτών μαγιό που αποτελούν τη νέα πρόταση του σχεδιαστή για το επόμενο Καλοκαίρι.

Δείτε σε φωτογραφικά κλικ όλα όσα συνέβησαν στην 16η Athens Xclusive Designers Week στην παραπάνω gallery!