Yves Saint Laurent: Έκθεση με 50 κομμάτια της καριέρας του θρυλικού σχεδιαστή

Yves Saint Laurent: Έκθεση με 50 κομμάτια της καριέρας του θρυλικού σχεδιαστή

Fashionistas, ετοιμαστείτε!

Μέχρι και φέτος, δεν είχε πραγματοποιηθεί ποτέ καμία έκθεση για τον Yves Saint Laurent στην Αγγλία. Το 2015, το μουσείο Bowes στο County Durham του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πραγματοποιήσει μια έκθεση με βασικό θέμα το θρυλικό σχεδιαστή, από τις 11 Ιουλίου, έως και τις 25 Οκτωβρίου.

Η έκθεση με τίτλο "Yves Saint Laurent: Style is Eternal"(το στυλ είναι αιώνιο) θα περιλαμβάνει πενήντα κομμάτια-κλειδιά του γνωστού σχεδιαστή, ανάμεσά τους το "Le Smoking", το γυνακείο δηλαδή tuxedo, αλλά και τα έργα που εμπνεύστηκε από το διάσημο ζωγράφο, Picasso.

5d4a31bc9b5f55868dc1dfb69d13bb6b

"Είναι πολύ ενθουσιώδες να δουλεύουμε για την πρώτη έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο", δήλωσε ο Pierre Berge, ο πρώην συνεργάτης, αλλά και σύντροφος του Saint Laurent. "Το μουσείο Bowes είναι ένας φυσικός προορισμός, δεδομένης της εξαιρετικής δουλειάς με τη μόδα και τα υφάσματα. Το μουσείο και η τοποθεσία του, αντανακλά επίσης καθαρότατα το πάθος του Yves Saint Laurent, αλλά και το δικό μου, για διαχρονικά μέρη, που σε εμπνέεουν", πρόσθεσε. Η έφορος μόδας του μουσείου, Johanna Hashagen ανέφερε πως η έκθεση θα δημιουργήσει "ένα διάλογο μεταξύ του έργου του σχεδιαστή και της συλλογής του The Bowes Museum".

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.thebowesmuseum.org.uk

Διαβάστε ακόμα

David Beckham: Πιο σέξι από ποτέ, στη νέα του συνεργασία με τα H&M (+βίντεο)

Ο Karl Lagerfeld προκαλεί: "Μισώ τους άσχημους ανθρώπους!"

http://fashiondiaries247.blogspot.gr/