Ντροπή! 16χρονο ανορεξικό μοντέλο φιγουράρει στις σελίδες γνωστού περιοδικού

Ντροπή! 16χρονο ανορεξικό μοντέλο φιγουράρει στις σελίδες γνωστού περιοδικού

Το περιοδικό αναγκάστηκε να απολογηθεί για το "σκελετωμένο" μοντέλο που φωτογραφήθηκε για το τελευταίο του τεύχος

Το δανέζικο περιοδικό, Cover, μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, καθώς στο πιο πρόσφατο τεύχος του, συμπεριέλαβε ένα πάρα πολύ αδύνατο έως ανορεξικό μοντέλο στις σελίδες του. Η εκδότρια του περιοδικού, Malene Malling, δήλωσε: "Δεν έχω ανταποκριθεί στις ευθύνες μου ως εκδότρια, γυναίκα και μητέρα και ζητώ πραγματικά συγγνώμη".

Η Lululeika, το 16χρονο μοντέλο για το οποίο έγινε ο σάλος, είναι απίστευτα αδυνατισμένη και θα έλεγε κανείς ότι φτάνει τα όρια της νευρικής ανορεξίας με το πολύ χαμηλό της βάρος. "Καταλαβαίνω απόλυτα ότι στη μόδα, τα ρούχα "πέφτουν" καλύτερα στις πιο αδύνατες σιλουέτες, όμως αυτό παραπάει", σχολίασε ένας ακόλουθος του περιοδικού στα social media.

261524B100000578-2968685-This picture of the 16 year old model Lululeika that was publish-a-1 1424935275985 0ebc6

Η επίμαχη φωτογραφία της Lululeika στο περιοδικό Cover

Το πρακτορείο του μοντέλου έσπευσε να υπερασπιστεί τη Lululeika, δηλώνοντας πως η ίδια δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού έχει χάσει δύο μέλη της οικογένειάς της. Παρακάλεσαν, μάλιστα, να σεβαστούν τις δύσκολες ώρες που περνά η ίδια και να μην την αποκαλούν "άρρωστη" στα σχόλια. Παρ' όλες όμως τις απολογίες, τόσο του περιοδικού, όσο και του πρακτορείου του μοντέλου, τα αρνητικά σχόλια συνεχίστηκαν, με τα περισσότερα να αναφέρονται στο γεγονός πως δεν αρκεί μια συγγνώμη για να διορθώσει τη ζημιά, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ένα περιοδικό μόδας προβάλλει την ανορεξία ως μια φυσιολογική κατάσταση και όχι ως μια αληθινή διαταραχή.

Διαβάστε ακόμα

Victoria Beckham: Ψηφίστηκε ως μια από τις πιο inspirational γυναίκες της δεκαετίας

Τι συμβαίνει στον οίκο Victoria's Secret; Ακόμη ένα supermodel αποχώρησε από το brand!

fashiondiaries247.blogspot.com