Τα νέα ταλέντα πρωταγωνίστησαν στη 2η μέρα της Athens Xclusive Designers Week!

Τα νέα ταλέντα πρωταγωνίστησαν στη 2η μέρα της Athens Xclusive Designers Week!

Ποιοι σχεδιαστές κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με τις δημιουργίες τους;

Αφιερωμένη στη δημιουργικότητα και το ταλέντο των νέων σχεδιαστών ήταν η 2η μέρα της 17ης Athens Xclusive Designers Week. 12 νέοι δημιουργοί παρουσίασαν τις πολλά υποσχόμενες συλλογές τους εντυπωσιάζοντας το κοινό και την κριτική επιτροπή του θεσμού των New Designers Awards, διεκδικώντας τα βραβεία Best New Designer, Best Trendsetter και Best Catwalk. Πλήθος καλεσμένων υποστήριξε την προσπάθεια των νέων σχεδιαστών με την παρουσία τους στις επιδείξεις αλλά και στην τελετή απονομής των βραβείων New Designers Awards, που παρουσίασαν δύο εκπρόσωποι της νέας γενιάς παρουσιαστών αλλά και fashion icons, ο Άλεξ Κάβδας και η Μαίρη Ρετσίνα.


12 νέα ταλέντα «έντυσαν» τον επόμενο χειμώνα με τις δικές τους προτάσεις: Fotini Baka, Leon, Aris Antoniou, Maison Anna Dorothea, Dimitrios Ordoulidis, Tryfonas Modestou, MK by Marios, Georgia Margariti, Dimale, Chris & Tonia, Euphrosyne Vlassi και Aziina. Λίγο πριν τη μεγάλη απονομή, ο περσινός νικητής του Best New Designer, Ioakeim Mitakos x F. Erotokritos παρουσίασε τη νέα του συλλογή, με εμφανείς militaire αναφορές, ενώ στο πλαίσιο της επίδειξης, το brand Prince Erotokritos παρουσίασε την 1η του συλλογή με ανδρικά κοστούμια και guests επί της πασαρέλας την Ελισάβετ Σπανού, τον Πέτρο Ίμβριο και τον Τριαντάφυλλο.

Νικητές του φετινού θεσμού αναδείχθηκαν οι:


Best New Designer: Ο Dimitris Ordoulidis κέρδισε τις εντυπώσεις με minimal δημιουργίες με όγκο και μοναδικά παλτό, από τη συλλογή του με τίτλο “Gender Noise” THE UNISEX GENERATION. Το έπαθλο αντιστοιχεί στη δυνατότητα του νικητή να δει το έργο του να παίρνει σάρκα και οστά, δημιουργώντας μια capsule συλλογή για το label Underground. Για την απονομή κλήθηκε η κα Κατερίνα Γκούμα, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια των boutique “Underground”, η οποία αναφέρθηκε στην ευκαιρία που προσφέρεται σε έναν νέο σχεδιαστή να ενταχθεί έμπρακτα στο χώρο του επιχειρείν της μόδας. Η capsule συλλογή που θα δημιουργήσει ο νικητής του βραβείου Best New Designer θα πωλείται στις μπουτίκ Underground και στο online shop του label, ενώ θα δειγματιστεί και σε μπουτίκ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

197509 9fd0c

Best Trendsetter: O MK by Marios εντυπωσίασε με τις ιδιαίτερες δημιουργίες που συνοδεύονταν από περίτεχνα headpieces που καθήλωσαν κοινό και κριτική επιτροπή. Η κα Φουσέκη, απένειμε το βραβείο, το οποίο αντιστοιχεί στην εξασφάλιση της δωρεάν συμμετοχής του σχεδιαστής σε ένα fashion week του εξωτερικού, από το διεθνές δίκτυο συνεργασιών της AXDW, προωθώντας έμπρακτα τη δουλειά του σχεδιαστή σε νέες αγορές.

197488 7df4c

Best Catwalk: Ο Tryfonas Modestou παρουσίασε μια επίδειξη γεμάτη κομψότητα. Το βραβείο αντιστοιχεί σε μία δωρεάν υποτροφία στο εξάμηνο τμήμα Styling του Veloudakis Fashion School και την απονομή έκανε η κυρία Αναμπέλλα Βελουδάκη, Διευθύντρια του Veloudakis Fashion School.

197551 78f43