Αυλαία για τη 17η Athens Xclusive Designers Week με ξεχωριστές δημιουργίες!

Αυλαία για τη 17η Athens Xclusive Designers Week με ξεχωριστές δημιουργίες!

Όλα όσα είδαμε την τελευταία μέρα της ελληνικής εβδομάδας μόδας!

Με εντυπωσιακές, κλασικές αλλά και μοντέρνες και νεανικές δημιουργίες ολοκληρώθηκε η 3η μέρα για τη 17η Athens Xclusive Designers Week, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, με τις επιδείξεις των GAP, Miltos, Panos Apergis, Tassos Mitropoulos και Konstantinos Mitrovgenis.


Την 3η μέρα της 17ης AXDW άνοιξαν τα GAP, παρουσιάζοντας την ανοιξιάτικη συλλογή τους για το 2015 και το νέο Resolution denim.

gap 87087

Η συλλογή περιελάμβανε επίσης, fits mid-rise skinny, high-rise skinny, slim straight denims, στυλάτα bomber jackets σε διαφορετικές αποχρώσεις, τα νέα khaki παντελόνια για άντρες σε slim και straight γραμμή, καθώς και μία σειρά από μακριά και κοντά φορέματα σε φωτεινό κίτρινο, με μεγάλα daisy prints για μονόχρωμες ή floral εμφανίσεις.


Ο Miltos μας προτείνει γι’ αυτή τη σεζόν “SIMPLICITY”.

miltos 84954

Με οδηγό λοιπόν την απλότητα, μας παρουσίασε κομψές δημιουργίες που διατηρούν τη διαχρονικότητά τους και αναδεικνύουν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας, αλλά και εντυπωσιακά νυφικά.


Μουτόν πανωφόρια με διάτρητα δέρματα και ψηφιακές εκτυπώσεις και φορέματα της ίδιας τεχνικής σε γήινες αποχρώσεις περιλάμβανε η συλλογή που παρουσίασε ο Panos Apergis.

απεργης 443df

Τα ανατρεπτικα σχέδια τους σε συνδυασμό με τα κρόσσια, τα δέρματα και τα νεοπρέν υφάσματα δώσανε μια έθνικ διάσταση στις δημιουργίες του Έλληνα σχεδιαστή. Στην επίδειξη συμμετείχε και η σύζυγος του Νίκου Αναδιώτη, Βασιλική Παπαδοπούλου.


Ο Tassos Mitropoulos παρουσίασε την S/S 2015-16 συλλογή του με τίτλο “LITOS VIOS” (FRUGAL LIFE), με δημιουργίες που φλέρταραν με τη luxurious θηλυκότητα, σε στενές και αέρινες γραμμές.

μητροπουλος 3ba13

Η παρουσίαση της συλλογής του ολοκληρώθηκε με μοναδικά νυφικά για κάθε τύπο γυναίκας. Παγέτες, πούλιες, δαντέλες, embroideries, ανάγλυφα, μακραμέ, δέρμα και χειροποίητα πλεκτά πρωταγωνίστησαν στην επίδειξη.


Τη βραδιά έκλεισε ο ανατρεπτικός Konstantinos Mitrovgenis, του οποίου η συλλογή ήταν εμπνευσμένη από τη μαθηματική σταθερά π 3,14.

mitrovgenis d039e

Εκκεντρικές δημιουργίες σε μαύρο και λευκό χρώμα με μπλε λεπτομέρειες επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά την εναλλακτική δημιουργικότητα του σχεδιαστή. Η παρουσίαση έκλεισε με το εντυπωσιακό 3D μπούστο σε λευκό χρώμα που καθήλωσε το κοινό. Στην παρουσίαση συμμετείχαν με guests εμφανίσεις οι Γιάννης Σπαλιάρας, Κώστας Γκρέκας και Κωνσταντίνος Κουτσομίχος.


Και την 3η μέρα της διοργάνωσης, πολλοί ήταν οι επισκέπτες που θαύμασαν αξεσουάρ μόδας Ελλήνων σχεδιαστών και δημιουργών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φιλοξενίας των Summer Xclusive Elements. Οι Aelia by Fotini Kostouli, Aelia Greek Sandals, Extreme Living, Fishbone Design, It’s All Greek On Me και My Scarf κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις δημιουργίες τους για το καλοκαίρι που έρχεται με πρωτότυπα σχέδια και χρώματα για σανδάλια, υβριδικά γυαλιά ηλίου, φουλάρια, κοσμήματα και τσάντες.


Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, διεξήχθη το Fashion Design Project, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου της διοργάνωσης, που δίνει την ευκαιρία σε ένα σχεδιαστικό ταλέντο που θα ψηφιστεί από το κοινό μέσω facebook να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards.

Ανάμεσα στους επωνύμους που τίμησαν με την παρουσία τους την τρίτη μέρα των επιδείξεων, βρέθηκαν οι Νίκος Βουρλιώτης, Δημήτρης Δαλάκος, Βασιλική Παπαδοπούλου, Vegas, Νικολέτα Ράλλη, Shaya, Μαριάντα Πιερίδη, Ηλίας Βρεττός, Κώστας Σόμμερ, Βίκυ Κουλιανού, Μιχάλης Ζαμπίδης, Πωλίνα Χριστοδούλου, Βίκυ Μπουζούνη και Κατερίνα Γερονικόλα.