Τέλος στη μόδα των piercing & των τατουάζ: Το «καθαρό» είναι η νέα μόδα

Τέλος στη μόδα των piercing & των τατουάζ: Το «καθαρό» είναι η νέα μόδα

Τουλάχιστον, έτσι λένε οι Παριζιάνες

Μπορεί τα piercings και τα τατουάζ να ήταν στο παρελθόν μια πράξη επαναστατική και ένας αρκετά ξεχωριστός τρόπος έκφρασης, όμως πλέον δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει πως είναι κάτι το εντελώς συνηθισμένο. Παρ’όλο όμως που το trend είναι διαδεδομένο όσο κανένα άλλο – το έχουν υιοθετήσει σχεδόν όλοι, από τους χολιγουντιανούς αστέρες, μέχρι τους αστέρες του ποδοσφαίρου και της μουσικής – υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο όπου το «μελάνι» και τα εκκεντρικά σκουλαρίκια, δεν είναι απολύτως αποδεκτά: Το Παρίσι.

Η Cara Delevingne μπορεί να πρωταγωνίστησε σε καμπάνια Chanel έχοντας τατουάζ στην πλάτη και brands όπως η Eres να μη διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μοντέλα με μεγάλα τατουάζ στις διαφημίσεις τους, όμως τα πράγματα σιγά σιγά αλλάζουν. «Αν δουλεύεις στη μόδα, είναι πιο δύσκολο να εξηγήσεις γιατί δεν έχεις τατουάζ, από το να εξηγήσεις γιατί έχεις. Τα τατουάζ εξελίχθηκαν από μια έκφραση της διαφορετικότητας, σε σημάδι hipsterness, σε σημάδι ομογένειας», αναφέρει στον Guardian η Adeline Amiel-Donat, που είναι PR manager σε luxury brands, στο Παρίσι και δεν έχει ούτε piercings, ούτε τατουάζ.

Δες επίσης: Les Parisiennes: Τα πιο στιλάτα street style looks από την εβδομάδα μόδας του Παρισιού

Το νέο αυτό «κίνημα» έχει δική του, καθαρά γαλλική ονομασία και έρχεται να κατακτήσει και τον υπόλοιπο πλανήτη: «Être Blank», δηλαδή «να είσαι άσπιλος».

Carine-Roitfeld-London-Fashion-week-SS15-GETTY 4e94f

Η Carine Roitfeld, πρώην editor-in-chief της Vogue Paris, είναι από τις πιο κομψές Γαλλίδες που δεν έχουν piercings ή τατουάζ

Κι ενώ σε μεγάλους οίκους όπως ο Givenchy, τα septum piercings κάνουν θραύση και τα αντίστοιχα σκουλαρίκια γινονται γρήγορα sold out, υπάρχουν σημαντικές γυναίκες της γαλλικής μόδας που είναι περήφανες που «είναι καθαρές». Η Caroline de Maigret, μοντέλο και μούσα του οίκου Chanel δεν έχει καν τρυπήσει τα αυτιά της και δεν πιστεύει στη μόδα των τατουάζ. «Νομίζω πως έχει νόημα να είσαι είτε καλυμμένος με τατουάζ, ή καθόλου!», δηλώνει. Μετά, όμως από τη βιομηχανία της μόδας και η βιομηχανία της ομορφιάς έχει ξεκινήσει να υιοθετεί την τάση του être blank, προωθώντας τη φυσική ομορφιά, τόσο στο μακιγιάζ, όσο και στα hair trends. Οι Γαλλίδες μισούν το contouring, δε βάφουν τα μαλλιά τους στα χρώματα του ουράνιου τόξου και δε δοκιμάζουν goth κραγιόν στις βραδινές τους εξόδους και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που πάντοτε δείχνουν σικάτες.

Σνομπισμός, ή ρεαλισμός, αναρωτιέται η Alice Pfeiffer σε άρθρο του Guardian; Πιθανόν να έχει έρθει ξανά η στιγμή που η γαλλική μόδα, θα κάνει μια ακόμη τομή στον τρόπο που φροντίζουν την εξωτερική τους εμφάνιση οι άνθρωποι παγκοσμίως, δίνοντας ένα τέλος στην υπερβολή, θα σχολιάσουμε εμείς.