Breaking news: Ο Hedi Slimane αποχώρησε από τον οίκο Saint Laurent!

Breaking news: Ο Hedi Slimane αποχώρησε από τον οίκο Saint Laurent!

Ο σχεδιαστής αφήνει τον οίκο!

Όχι, δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Ο κόσμος της μόδας περνά μια πολύ ιδιαίτερη περίοδο κι αυτό γιατί ο ένας μετά τον άλλον, οι διάσημοι σχεδιαστές αποφαζίζουν να αφήσουν τα "τιμόνια" μεγάλων οίκων. Μετά από την αποχώρηση του Raf Simons από τον Dior και του Alber ELbaz από τον Lanvin, ο Hedi Slimane είναι ένα ακόμη βαρύγδουπο όνομα που λύνει το συμβόλαιό του με ένα από τα σημαντικότερα fashion brands του πλανήτη, το γαλλικό label, Saint Laurent.

Δες επίσης: Name-it! Η νέα τάση που όλα τα κορίτσια της μόδας έχουν ήδη αγαπήσει\

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν σήμερα το πρωί, με μια λιτή ανακοίνωση: "Ό,τι κατάφερε ο Yves Saint Laurent τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό κεφάλαιο στην ιστορία του οίκου. Είμαι πολύ ευγνώμων στον Hedi Slimane και όλη την ομάδα του Yves Saint Laurent που έστρωσαν το μονοπάτι που ο οίκος με επιτυχία αγκάλιασε και που εγγυάται μακροζωία σε αυτό το θρυλικό brand", έγραψε σε δήλωσή του ο François-Henri Pinault, πρόεδρος της εταιρείας Kering, στην οποία ανήκει ο οίκος Saint Laurent.

KIM 1753 20160308102448 22a04
KIM 1788 20160308102329 42049

Photos: Η ready-to-wear συλλογή Fall 2016 ήταν και το αντίο του σχεδιαστή στον Saint Laurent

Ποιος λέτε να είναι ο επόμενος στη διαδοχή; Ήδη ανάμεσα στους fashion insiders ακούγεται πολύ το όνομα του Anthony Vaccarello, που είναι ο νυν δημιουργικός διευθυντής στο "αδελφάκι" του οίκου Versace, Versus Versace...