Πώς το φετινό Met Gala έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία στη μόδα

Πώς το φετινό Met Gala έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία στη μόδα

Τι είναι το Met Gala; Απλή ερώτηση, επιδέχεται απλής απάντησης. Είναι το φιλανθρωπικό γκαλά του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης και γίνεται πάντα την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου.



Τι συνέβη φέτος στα Oscar του Κόκκινου Χαλιού; Ένα ψηφιακό χάλι, μια μικροβλάβη στον κόσμο του στιλ. Από τότε που η Anne Wintour ανέλαβε τα ηνία του event to 1999 χαρίζοντας θεματικές για να αναδεικνύουν οι διάσημοι τις ακριβές τουαλέτες τους η συνάντηση των πλούσιων και διάσημων έχει γίνει σημείο αναφοράς για την ποπ κουλτούρα του σήμερα. Kάποιες από αυτές, στο παρελθόν, ήταν γεμάτες από στιγμές εμβληματικές. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο φέτος.



Αν και τα λεφτά στα ταμεία του Costume Institute, του μοναδικού τμήματος του Metropolitan Museum of Art που χρηματοδοτείται μόνο του, ήρθαν, οι εντυπώσεις αιμορράγησαν. Με άλλοθι το φετινό θέμα του, Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology (Χέρι X Μηχανή: Η Μόδα στα Χρόνια της Τεχνολογίας) το Met Gala είδε άπειρους διάσημους να περπατάνε με θράσος το red carpet έχοντας καταβάλει 30.000 δολάρια για την πρόσκληση και τα υπόλοιπα 275.000 δολάρια που ήταν το κόστος των τραπεζιών στο λαμπερό soirée.

Η συνέχεια στο cnn.gr