Το μέλλον της μόδας είναι στην Ελλάδα

Το μέλλον της μόδας είναι στην Ελλάδα

Δείτε πρώτες, promo φωτογραφία από τη νέα συλλογή του σχεδιαστικού ντουέτο, ΣΟΜΦ.

Η Μαριαφλώρα και η Ολίβια είναι το σχεδιαστικό ντουέτο πίσω από το brand name ΣΟΜΦ.Οι δύο Αθηναίες fashionistas που ετοιμάζουν την κυκλοφορία, μόλις, της δεύτερης συλλογής τους, έχουν ένα background στο χώρο της μόδας θα το ζήλευαν πολλοί σχεδιαστές της βιομηχανία αυτής.

Η Μαριαφλώρα, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Central St. Martin's, το fashion school που έχει βγάλει πολλές από τις εμβληματικές φιγούρες της μόδας (από τον Alexander McQueen και το Gareth Pugh μέχρι τη Stella McCartney και το John Galliano), και τη συνεργασία της με τον Christopher Kane, το βραβευμένο, Βρετανό σχεδιαστή, αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό της project. Αλλά, επειδή η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει, το project αυτό πήρε σάρκα και οστά με τη συνδρομή της Ολίβιας, μίας fashion aficionado που εργαζόταν ως web designer.

Μετά από πολλά μεταμεσονύκτια debate πάνω στη μόδα και στην αισθητική, οι δύο σχεδιάστριες κατέληξαν στη μορφή που ήθελαν να πάρει το ΣΟΜΦ, ώστε τα ρούχα τους brand τους να εκφράζουν αισθητικά τις ίδιες και να δώσουν μέρος της προσωπικότητας τους στο fashion project τους.

Η πρώτη συλλογή, η οποία έγινε sold out σε χρόνο dt, είχε τίτλο «new world order» και ήταν εμπνευσμένη από το μυστικισμό, τις dark μουσικές επιρροές τους και κατάφερε με τα χαρακτηριστικά prints της να κάνει iconic ένα τόσο νέο brand. Τα κομμάτια της σειράς έδιναν την αίσθηση ολόσωμων, γεωμετρικών tribal τατουάζ, που μπορούσαν να μεταμορφώσουν και την πιο απλή γυναίκα σε fashion icon.

H συλλογή για τη σεζόν αυτή με τίτλο «the aftermath» μένει πιστή στις σκοτεινές επιρροές του ντουέτου και εξελίσσει την ιδέα της προηγούμενη εντρυφήσοντας περισσότερο στις αναφορές τους στη τέχνη και την παράδοση και το συμβολισμό ως πηγή έμπνευσης.

Το ολοκληρωμένο lookbook, με όλα τα looks του brand θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, αλλά μέχρι τότε απολαύστε ένα πρώτο teaser των κοριτσιών.

Μπορείτε να δείτε το lookbook της προηγούμενης συλλογής τους εδώ ή να κάνετε click στο blog της Μαριαφλώρας.