Lindsey Wixson: απ’ τα αλώνια στα σαλόνια

Lindsey Wixson: απ’ τα αλώνια στα σαλόνια

Το ανερχόμενο μοντέλο Lindsey Wixson σε πρόσφατη συνέντευξη της μίλησε για την πρώτη της εμπειρία στο modeling.

H Lindsey Wixson, το μοντέλο που έχει πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες των οίκων John Galliano, Miu Miu και Alexander McQueen μεταξύ άλλων και έχει οργώσει όλες τις πασαρέλες, σε πρόσφατη συνέντευξή της στη βρετανική βίβλο της μόδας, Vogue, εξομολογήθηκε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του modeling.

Αρχικά, λοιπόν, η Lindsey συνεργαζόταν με ένα πρακτορείο μοντέλων στο Kansas, χωρίς καμιά ιδιαίτερη επιτυχία, ώσπου με τους γονείς της ταξίδεψε μέχρι το Los Angeles, όπου και έπαιξε σε ένα μικρό βίντεο για ένα τοπικό πρακτορείο του LA –μάλιστα, για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι αυτό πήραν μέχρι και δάνειο.

Εκεί ήταν που η τύχη της έκλεισε το μάτι. Το βίντεο αυτό έπεσε στα χέρια του μεγαλύτερου ανιχνευτή ανερχόμενων μοντέλων, του iconic φωτογράφου που η ιταλική Vogue κυριολεκτικά προσκυνά, Steven Meisel. Για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, το κορίτσι αυτό με τα μεγάλα, ιδιαίτερα χείλη και το κενό στα δόντια του άρεσε και την έκλεισε για φωτογράφιση για την ιταλική Vogue. Και κάπως έτσι άρχισαν όλα. Το «επαρχιωτάκι» από το Kansas στα δεκαεπτά του χρόνια είναι το νούμερο 16 στη λίστα με τα πιο επιτυχημένα γυναίκες-μοντέλα στη λίστα του models.com. Αυτό κι αν είναι ζωή σαν παραμύθι.