Πόσα εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε το λευκό φόρεμα της Marilyn;

Πόσα εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε το λευκό φόρεμα της Marilyn;

Το φόρεσε το 1955 στην ταινία «Επτά χρόνια φαγούρα» και ο αέρας που φύσηξε ανασηκώνοντας τις πτυχές του εκτόξευσε την sexyness της ηθοποιού ακόμα πιο ψηλά, στα ουράνια.

Η αναμενόμενη τιμή πώλησης στη δημοπρασία του θρυλικού φορέματος της Marilyn Monroe που σχεδίασε το Travilla ήταν γύρω στα 4,6 εκατομμύρια δολάρια αλλά η τελική τιμή αγοράς ξεπέρασε τις προσδοκίες κατά ένα ολόκληρο εκατομμύριο.

Το περίφημο φουστάνι με τις πτυχώσεις, που έδενε στο λαιμό είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ενδύματα της κινηματογραφικής ιστορίας. Οι χυμώδεις καμπύλες του sex symbol της εποχής (αλλά και όλων των εποχών) αποκαλύφθηκαν στα εκατομμύρια θεατών που παρακολούθησαν την ταινία, ξανά και ξανά μέσα στα χρόνια, όταν αεράκι φύσηξε καθώς εκείνη στεκόταν πάνω σε έναν αεραγωγό του υπόγειου σιδηροδρόμου και ένα τρένο περνούσε από κάτω και η σκηνή έμεινε αποτυπωμένη, για πάντα, στην ιστορία του σινεμά. Μια σκηνή που είχε συζητηθεί προτού καν προβληθεί.

Μετά από μια 12ωρη δημοπρασία, κατά την οποία πουλήθηκαν σχεδόν 600 φορέματα που ανήκαν σε ηθοποιούς και στην συλλέκτη Debbie Raynolds το iconic λευκό φόρεμα πουλήθηκε για 5,6 εκατομμύρια δολάρια, τιμή απίστευτη ειδικά σε αυτήν την περίοδο που η οικονομία παγκοσμίως δεν είναι και στα καλύτερά της. Το ρεκόρ στις τιμές πώλησης των ρούχων της sexy πρωταγωνίστριας κατείχε, μέχρι τώρα, το φόρεμα που φόρεσε όταν τραγούδησε το περίφημο «Happy Birthday, Mr.President», σχεδιασμένο από τον Jean Louis, που πουλήθηκε για 1,26 εκατομμύρια δολάρια το 1999.