Ανήλικη επέλαση στη μόδα

Ανήλικη επέλαση στη μόδα

Μια δεκάχρονη, μια δεκατετράχρονη και μια δεκαπεντάχρονη απασχολούν το χώρο της μόδας αλλά και όλο τον πλανήτη με τα καμώματά τους.

Μετά τη φωτογράφιση της δεκάχρονης Thylane Lena-Rose Blondeau στη γαλλική παιδική Vogue που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως «ανατριχιαστική» και ακόμη και ως «παιδικό πορνό» και την απάντηση της μητέρας της, ξαναφούντωσε η συζήτηση γύρω από την ηλικία των κοριτσιών που κάνουν modeling.

Ειδικά φέτος η μικρή Thylane δεν είναι η πρώτη που κάνει φωτογραφίσεις σε τόσο μικρή ηλικία, καθώς η δεκατετράχρονη Hailee Steinfeld πρωταγωνιστεί στην νέα καμπάνια της Miu Miu και η δεκατριάχρονη Elle Fanning είναι η νέα μούσα του Marc Jacobs. Όμως, γιατί τόσος ντόρος γύρω από την Thylane; Γιατί οι φωτογραφίσεις της Hailee και της Elle να μην επισύρουν το μένος του σεμνότυφου κοινού, όταν και τα τρία κορίτσια είναι ντυμένα σαν ενήλικες μοιάζοντας μικρομέγαλες; Είναι δίκαιο να επικρίνεται μόνο η δεκάχρονη Thylane όταν οι σελίδες των περιοδικών είναι γεμάτες με διαφημίσεις που πρωταγωνιστούν ανήλικα;