Τα ανήλικα στη μόδα συνεχίζουν να σοκάρουν

Τα ανήλικα στη μόδα συνεχίζουν να σοκάρουν

Ο κόσμος της μόδας δεν μπορεί να ησυχάσει καθώς το ένα μετά το άλλο σκάνδαλα που αφορούν ανήλικα κορίτσια ξεσπούν.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με τη δεκάχρονη Thylane Lena-Rose Blondeau και τις φωτογραφίες της που από πολλούς θεωρήθηκαν ανάρμοστες για την παιδική γαλλική Vogue, στη Γαλλία λανσαρίστηκε μια σειρά παιδικών εσωρούχων για κορίτσια έως 12 ετών που επανέφερε το θέμα ηλικιακής καταλληλότητας στο προσκήνιο, καθώς θεωρήθηκαν πολύ θηλυκά και «ενήλικα» για παιδιά.

Και πριν προλάβει ο θόρυβος να καταλαγιάσει ένα άλλο δεκαεξάχρονο ταράζει τα νερά. Ο λόγος για την Hailey Clauson, την οποία έχουμε ήδη δει να περπατά στα ντεφιλέ των Azzedine Alaia και Miu Miu εκτός των άλλων ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και στις καμπάνιες οίκων όπως οι Gucci και Dsquared2. Οι γονείς της Hailey, λοιπόν, αποφάσισαν να μηνύσουν την εταιρία Urban Outfitters και τον φωτογράφο Jason Lee Perry ζητώντας αποζημίωση που ξεπερνά τα 19 εκατομμύρια ευρώ για τη χρήση φωτογραφιών της ανήλικης κόρη τους χωρίς την άδειά τους πάνω σε t-shirts.

Για την ακρίβεια και σύμφωνα με όσα αναφέρει η μήνυση οι γονείς της Hailey είχαν επιτρέψει τη φωτογράφιση, αλλά όχι το «τύπωμα» των φωτογραφιών σε t-shirts για το εν λόγω brand. Μάλιστα χαρακτήρισαν τη περί ου ο λόγος φωτογραφία άσεμνη και απευθυνόμενη σε παιδόφιλους, καθώς η Hailey ποζάρει με τα πόδια ανοιχτά, με λάγνο ύφος και χωρίς σουτιέν. Μήπως υπερβάλλουν λίγο;