Οι χειρότερες διαφημίσεις μόδας του φετινού χειμώνα

Οι χειρότερες διαφημίσεις μόδας του φετινού χειμώνα

Μήπως πρόκειται τελικά για δυσφήμιση;

Mπορεί στο χώρο της μόδας η διαφήμιση να είναι το Α και το Ω για το προΐόν, αλλά αυτό δε σημαίνει πως όλες οι καμπάνιες είναι καλόγουστες και υψηλής αισθητικής. Αυτή τη σεζόν, οι οίκοι μόδας σνόμπαραν την καλαισθησία και στην πλειοψηφία τους έδειξαν να επενδύουν περισσότερο σε επώνυμους καλλιτέχνες και τεχνάσματα παλαιάς κοπής παρά στην ευρηματικότητα και την τεχνογνωσία που θα έπρεπε να χρησιμοποιούν.

Έτσι, στη χειμερινή καμπάνια του Marc Jacobs, η Helena Bonham Carter κανιβαλίζει τον εαυτό της υιοθετώντας το styling του τρελού, ενώ η Mariah Carey ξαναθυμάται τα παιδικά της χρόνια ποζάροντας για τα νέα της αρώματα, έχοντας την ίδια αισθητική που θα είχε συνοικιακή διαφήμιση σε ψητοπωλείο.

Από την άλλη, οίκοι όπως η Celine και ο Philipp Plein παρουσιάζουν είτε προκλητικές εικόνες που αποσυντονίζουν τον παρατηρητή από το διαφημιζόμενο προΐόν, είτε φορτώνουν την εικόνα τόσο πολύ που το μάτι κουράζεται και δεν ξέρει πού θα πρέπει να εστιάσει.

Τελικά ποιος φταίει για την έλλειψη φαντασίας και την έκπτωση στην ποιότητα τεράστιων διαφημιστικών ενεργειών όπως οι παραπάνω; Μήπως η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά και τη βιομηχανία της μόδας, αναγκάζοντας τις εταιρείες να επενδύουν σε value for money λύσεις που στο τέλος βλάπτουν τη συνολική στρατηγική; Εσείς τι λέτε;