Φρενίτιδα για τα Versace for H&M στην Αθήνα

Φρενίτιδα για τα Versace for H&M στην Αθήνα

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση της συλλογής «Versace for H&M» και το presale λίγες μέρες πριν βγουν στα καταστήματα και τα ψωνίσαμε.

Η Έρμου κάθε απόγευμα είναι γεμάτη με κόσμο που ανεβοκατεβαίνει και κοιτά τις βιτρίνες. Χτες το απόγευμα όμως μία τεράστια ουρά έξω από το flagship store της H&M στην Αθήνα (Ερμού 54) μαρτυρούσε ότι κάτι εξαιρετικό γινόταν μέσα στο επιβλητικό κτίριο που στεγάζεται ένα από τα καταστήματα του brand. Και αν αναρωτιέστε τι περίμεναν όλοι ευλαβικά στην ουρά, η απάντηση είναι να δουν και να αγοράσουν πρώτοι τη νέα συλλογή της Versace για την H&Μ.

Φτάσαμε νωρίς, αλλά και πάλι χρειαστήκαμε τη βοήθεια (ναι κλέψαμε σειρά και δεν ντρεπόμαστε να το πούμε γιατί το κάναμε τα Versace) της φίλης, Miss Athenes (a.k.a Μαριαφλώρα Παπαναγιώτου) για να μπούμε πιο γρήγορα από άλλους συναδέρφους που στωικά περίμεναν και να ακουμπήσουμε επιτέλους τη συλλογή που τόσους μήνες διαβάζουμε και βλέπουμε on line. Μετά από μερικά λεπτά αναμονής πήραμε με το φωτογράφο μας Dreamer το πολυπόθητο κόκκινο βραχιολάκι και μπήκαμε στο μαγαζί της H&M.

Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν μοναδική για τόσους πολλούς λόγους. Πρώτον τα ρούχα της Versace για την H&M είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά από κοντά σε συσχετισμό με το internet (τα prints και τα χρώματα είναι τόσο ζωντανά που δημιουργούν την ανάγκη να τα φορέσετε, τα δέρματα και τα τρουξ φαίνονται να είναι άφθαρτα, ενώ τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ κλέβουν την παράσταση με την ποιότητα και τα σχέδια τους). Δεύτερον, οι γυναίκες για ακόμα μία φορά απέδειξαν τη ματαιόδοξη φύση τους που όλοι αγαπάμε, καθώς τα περισσότερα κομμάτια του presale της συλλογής εξαφανίστηκαν σε χρόνο dt και φορέματα και jackets αγοράστηκαν πριν προλάβουν πολλές να τα δουν, ενώ τα αντρικά χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο για μειωθούν τα αποθέματα τους, δείχνοντας τη ψυχραιμία των αντρών ως shoppers. Τρίτον, οι αμετανόητοι fashionistas της πόλης (από celebrity μέχρι fashion insiders) έτρεξαν σύσσωμοι για να στηρίξουν την H&M και να αποθεώσουν τη συλλογή, έτσι το κατάστημα χτες φαινόταν να είναι συνέδριο Ελλήνων fashionistas.

Η βραδιά ήταν γενικά υπέροχη αν και κανείς δεν έτρωγε ή έπινε από τον μπουφέ που είχε ετοιμάσει η H&M για τους καλεσμένους της, γιατί όλοι έτρεχαν σχεδόν πανικόβλητοι να βρουν και να αγοράσουν το αντικείμενο που είχαν διαλέξει ήδη on line. Εμείς πήραμε ένα t-shirt με iconic Versace tropicalia print και θα παίρναμε και το θεϊκό varsity jacket (αλλά άλλοι πρόλαβαν να πάρουν το μέγεθος μας πριν από εμάς). Η συλλογή θα βγει καταστήματα για το κοινό την Παρασκευή το πρωί, έτσι συνιστούμε σε όσες θέλουν να τα αποκτήσουν να οπλιστούν με αποφασιστικότητα, επιμονή και οργάνωση για να πάρουν το αντικείμενο της αρεσκείας τους και να είναι έτοιμες να «παλέψουν» για το ρούχο ή αξεσουάρ του πόθου τους γιατί συλλεκτική συλλογή Versace for H&M είναι αυτή, έτσι αξίζει να κάνουμε και μερικές θυσίες παραπάνω. Η χαρά που θα έχετε όταν τα φοράτε θα σας αποζημιώσει απόλυτα. Σε ευχαριστούμε Donatella. Σε ευχαριστούμε H&M. Είμαστε σίγουροι ότι όσοι αγόρασαν κομμάτια της συλλογής θα τα τιμήσουν δεόντως.