Απομίμηση και οι γαλότσες Hunter;

Απομίμηση και οι γαλότσες Hunter;

Γαλότσες Hunter made in Greece.

Σάλος έχει ξεσπάσει την τελευταία ώρα στο διαδίκτυο σχετικά με την αυθεντικότητα της πολύ δημοφιλούς wellington ή αλλιώς γαλότσας, Hunter.

Μετά από δημοσίευμα αναγνώστριας στο forum του περιοδικού Lucky, ντόμινο αποκαλύψεων φαίνεται να ρίχνει φως στην μέχρι τώρα υποτιθέμενη καταγωγή εξ’ Αγγλίας των μποτών αυτών που πωλούνται στην Ελλάδα.

Αμέτρητες δηλώσεις αναγνωστριών, που θέλοντας να αγοράσουν τις δημοφιλείς μπότες που λατρεύουν να φορούν οι celebrities σε όλο τον κόσμο, όπως η Kate Moss, η Pixie Geldoff, οι δίδυμες Olsen και πολλές άλλες, αναφέρουν πως αντί για το γνήσιο αγγλικό προΐόν, αγόρασαν ένα πανομοιότυπο που εκτός από μία ελάχιστη διαφορά στη γραμματοσειρά του logo, δε θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό ούτε από το πιο έμπειρο μάτι.

Η ελληνική εταιρεία που τις παρασκευάζει και τις προμηθεύει αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο, ιδρύθηκε το 1988 και έχει την παρακάτω ιστοσελίδα, http://www.hunteraccessories.gr .

Ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας έσπευσε να απαντήσει στις φήμες γράφοντας:

«Καλησπέρα σε όλες και σε όλους. Είμαι διευθυντής πωλήσεων στην εταιρία Hunter της Ελλάδος. Με αρκετό ενδιαφέρον διάβασα όλα τα σχόλια που έχετε γράψει και θεώρησα σωστό να απαντήσω.
Η εταιρία μας ιδρύθηκε το 1988 δημιουργώντας αρχικά τσάντες και είδη ταξιδίου έχοντας καταφέρει τα τελευταία 22 χρόνια να ξεχωρίσει στο χώρο της μόδας. Από το 2003 εντάξαμε στην συλλογή μας τα γυναικεία υποδήματα και έχουμε καταφέρει ήδη να πρωταγωνιστούμε και στο τόσο δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο του γυναικείου υποδήματος.
Η εταιρεία μας ήδη αριθμεί 28 καταστήματα με την επωνυμία Hunter σε Ελλάδα και Κύπρο και έχει πάνω από 500 σημεία πώλησης σε περιοχές που δεν υπάρχει κατάστημα Hunter.
Η Επωνυμία Hunter είναι κατοχυρωμένη παγκόσμια από εμάς, και για όσους γνωρίζουν τι σημαίνει κατοχύρωση ενός brand, θα καταλάβει πολύ εύκολα ότι καμία άλλη εταιρεία δεν μπορεί να εμπορεύεται Τσάντες, Παπούτσια, Αξεσουάρ και είδη ταξιδίου με αυτή την επωνυμία
Αναφορικά με τις γαλότσες, η αγγλική εταιρία έχει δικαίωμα να πουλάει τα αντικείμενα της μόνο όπου δεν υπάρχει η Ελληνική εταιρία. Γι ’αυτό ΔΕΝ μπορεί να εμπορεύεται στην Ελλάδα και στην Κύπρο το εν λόγω προϊόν. Σύντομα που η επέκταση της εταιρίας θα γίνει και σε άλλες χώρες θα συμβεί το ακριβώς το ίδιο.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μπορείτε να βρείτε τις γαλότσες μας, ακόμα και σε άλλες εταιρείες που πρωτοστατούν χρόνια στον χώρο της Ελληνικής μόδας (π.χ. Haris Kazakos, Sotris, Prasini, Soho-Soho κλπ)
Επίσης διάβασα για διασημότητες που φορούν τις γαλότσες και θα ήθελα να αναφερθώ στην Κα Ελένη Μενεγάκη και σε τόσες άλλες Ελληνίδες σταρ που έχουν επιλέξει να φορούν τις γαλότσες μας ακόμα και σε φωτογραφήσεις τους για εξώφυλλα περιοδικών.
Τέλος θεωρώ πολύ σημαντικό, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να αντιληφθούμε όλοι μας το πόσο σημαντικό είναι που υπάρχει μία Ελληνική εταιρεία που στέκεται επάξια στο χώρο της μόδας παγκοσμίως.
Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματα μας και να διαπιστώσετε όλα τα προαναφερθέντα, για του λόγου το αληθές.»

Παρακάτω όμως, μία ενημερωμένη καταναλωτής και αναγνώστρια ΜΕ ΤΟ ψευδώνυμο «despina07»,γράφει αποστομωτικά:

«Κορίτσια καλησπέρα. Εδώ και καιρό θέλω να πάρω τις γαλότσες Hunter και ευτυχώς ψάχτηκα γιατί ήμουν έτοιμη να την πατήσω. Έστειλα ένα email στην Hunter Αγγλίας σχετικά με το πού μπορώ να βρω τις γαλότσες στην Ελλάδα και η απάντηση ήταν κατηγορηματική. «Δεν υπάρχουν οι γαλότσες στην Ελλάδα», δήλωσαν επίσημα από το εργοστάσιο. Το κείμενο του υπεύθυνου των πωλήσεων του αγγλικού εργοστασίου με έτος ιδρύσεως το 1856, λέει στα αγγλικά τα παρακάτω:

«Thank you for your enquiry. Unfortunately we do not have any retailers in Greece. Hunter Boot Limited is the owner of the worldwide HUNTER® brand and controls the manufacture and distribution of HUNTER® products in most countries around the world. However, the position differs in Greece where at present the Hunter name is used by a company called A Apostolopoulos which sells products bearing the Hunter name in Greece. The product sold by A Apostolopoulos in Greece have no connection with the international HUNTER® brand which is distributed in other countries, and any suggestion by A Apostolopoulos to the contrary is incorrect.

Many thanks for your enquiry and please contact Hunter Boot Limited again if we can be of further assistance»

Bryan Lowe

Sales Support - Hunter Boot Ltd

36 Melville Street Edinburgh EH3 7HA
Tel. +44 131 240 3641

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site, http://www.hunter-boot.com/1/Welcome-To-The-Home-Of-Hunter-Wellies.aspx

Η ίντριγκα μόλις ξεκίνησε, αναμένουμε τις εξελίξεις και διερωτώμαστε, υπάρχει κάτι γνήσιο στην ελληνική αγορά;