Σκοτεινή κομψότητα με την υπογραφή Givenchy

Σκοτεινή κομψότητα με την υπογραφή Givenchy

O Riccardo Tisci του Givenchy μας άφησε με το στόμα ανοικτό με τη συλλογή υψηλής ραπτικής που παρουσίασε στο Παρίσι για την ερχόμενη άνοιξη.

Τελικά, αυτός ο άνθρωπος είναι ένας από τους πιο genius σχεδιαστές της περιόδου που διανύουμε καθώς κάθε συλλογή του είναι ένα αριστούργημα και αυτή τη φορά μας εντυπωσίασε με την συλλογή υψηλής ραπτικής της ερχόμενης άνοιξης που παρουσίασε προχτές στο Παρίσι. Ο λόγος για τον ταλαντούχο κύριο Riccardo Tisci του οίκου Givenchy που κάνοντας μια αναδρομή στα πρώτα χρόνια του στο γαλλικό οίκο αναδημιούργησε γνωστά του σχέδια με περισσότερη ωριμότητα.

Ξεχάστε τους αγγέλους της σεζόν που διανύουμε. Σε ένα εκθεσιακό χώρο του 18ου αιώνα παρουσιάστηκαν οι δέκα υπέροχες Givenchy δημιουργίες υψηλής ραπτικής της άνοιξης που έρχεται με σιλουέτες εμπνευσμένες από τη δεκαετία του '30, με σαφείς επιρροές του κινήματος art deco μεταφρασμένες, όμως, πιο σκοτεινά, λεπτομέρειες που θυμίζουν γοτθικές πανοπλίες, και τα χαρακτηριστικά σκουλαρίκια μύτης που μας πρωτοέδειξε ο Riccardo στην ανδρική του συλλογή για τον επόμενο χειμώνα του οίκου Givenchy μια εβδομάδα πριν.

Ο χώρος ήταν χωρισμένος σε τρία κομμάτια με το πρώτο να είναι αφιερωμένο στο δέρμα κροκόδειλου. Οι τεχνίτες του οίκου επεξεργάστηκαν αυτό το πολύτιμο υλικό κομμάτι κομμάτι, ξεβάφοντας, βάφοντας και ράβοντάς τα με ιδιαίτερη επιμέλεια μαζί με τα χαρακτηριστικά αστέρια του οίκου για να έχουμε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Πηγή έμπνευσης σύμφωνα με το σχεδιαστή για τη συλλογή αυτής της σεζόν ήταν το soundtrack από τη ρώσικη σκοτεινή ταινία «Aelita: Queen of Mars» και η ταινία «Metropolis» του 1927. Όσο για την φωτογράφιση της haute couture Givenchy collection, 10 top models ανάμεσά τους οι Saskia de Brauw, Stella Tennant, Natasha Poly και Kristen McMenamy έγιναν οι σκοτεινές μούσες του οίκου φορώντας τις δημιουργίες αυτές που οπωσδήποτε πρέπει να δούμε στο κόκκινο χαλί των Oscar (Rooney Mara για σένα χτυπά η καμπάνα).

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε το μεγαλείο του γαλλικού οίκου.