Eastpak Artist Studio: Backstage με τον Κωνσταντίνο Ρήγο

Eastpak Artist Studio: Backstage με τον Κωνσταντίνο Ρήγο

Βρεθήκαμε στα παρασκήνια του Eastpak Artist Studio και παρακολουθήσαμε τον Κωνσταντίνο Ρήγο να δημιουργεί το δικό του Eastpak - έργο τέχνης.

Konstantinos_Rigos_bag_1_2_copy
Konstantinos_Rigos_bag2_3
Konstantinos_Rigos_bag3_3
Konstantinos_Rigos_Profile_Photo

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, είναι ένας από τους δέκα Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς που συμμετέχουν στο δεύτερο Eastpak Artist Studio, το διεθνές project της urban φίρμας Eastpak που προωθεί την δημιουργία και την τέχνη εξυπηρετώντας ταυτόχρονα έναν μεγάλο ανθρωπιστικό σκοπό.

Κι ενώ η ημερομηνία όπου θα μπορούμε όλοι να κάνουμε δικό μας από ένα συλλεκτικό σακίδιο Eastpak Artist Studio -και να συγκεντρώσουμε με τις αγορές μας λεφτά για το φιλανθρωπικό πρόγραμμα Designers Agains Aids- είναι κοντά, ας δούμε μέχρι τότε πως δημιουργήθηκε ένα από αυτά.

Η τσάντα του Κωνσταντίνου Ρήγου είναι φτιαγμένη με χιουμοριστική διάθεση και θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Grecian punk». Χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές τάσεις στην μόδα, το punk (ασημένια trucks) και το παραδοσιακό ( τσολιαδάκια και αμαλίες) ραμμένα πάνω της. Παράλληλα ο ιδιοκτήτης της μπορεί να αφαιρεί ανάλογα με την διάθεση του τα πάνινα κουκλάκια, με σκοπό να έχει μια απλή μεταλλική τσάντα.



Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Ρήγος είπε σχετικά με την δημιουργία του:

«Ήθελα η τσάντα να έχει κάτι μεταλλικό και μοντέρνο σαν στοιχείο, να κρύβει μια επικινδυνότητα και να έχει μια διαπερατότητα. Βασική μου σκέψη ήταν να εντάξω στον σχεδιασμό της στοιχεία του Ελληνικού φολκλόρ όπως το αντιλαμβάνεται ο περαστικός τουρίστας, παίρνοντας κάτι αναμνηστικό μαζί του φεύγοντας από την χώρα, κάτι που θα μπορούσε να ισχύει για κάθε χώρα».



Η ίδια η πόλη των Αθηνών, μάλιστα, έπαιξε σημαντικό ρόλο για την έμπνευση του σακιδίου: «Ζω στην Αθήνα και πραγματικά μου αρέσει αυτή η πόλη, το μυστικό της είναι τα ανατρεπτικά της βράδια όπου μπορεί από αλλού να ξεκινήσεις και αλλού να καταλήξεις. Ενώ νομίζω μοναδικό στοιχείο είναι η σκιά του βράχου της Ακρόπολις», σχολίασε ο δημιουργός.



Όσο για τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Ρήγο, το όνομά του δεν είναι ξένο σε κανέναν, καθώς εδώ και χρόνια συνεργάζεται με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της showbiz, ως σκηνοθέτης, φωτογράφος, χορογράφος και στυλίστας. Φυσικά, αυτές δεν είναι οι μοναδικές ιδιότητες που χαρακτηρίζουν τον ταλαντούχο καλλιτέχνη.

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του Οικονομικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Ρήγος ίδρυσε το 1990 το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ του οποίου χορογράφησε όλα τα έργα. Το 1995 με το έργο «Δάφνις και Χλόη» και το 1996 με το έργο «Οι 5 εποχές» απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Χορού, το 1999 με το έργο «Ρινγκ» και το 2001 με το έργο «Τρελή ευτυχία» κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Χορογραφίας, ενώ το 1997 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη.



Από τον Οκτώβριο του 2001 μέχρι τον Οκτώβριο του 2005 ήταν καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Χοροθεάτρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ενώ έργα του έχουν παιχτεί σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα Θέατρα και οργανισμούς. To 2007 δημιουργεί το μουσικό – εικαστικό γκρουπ «Ταγέρια». Ως εικαστικός καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει σε αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Free, Soul, Marie Claire, Vogue κλπ. Από τον Μάρτιο 2008 διατηρεί την στήλη Shoot me! στην εφημερίδα Athens Voice.

Αν θέλετε να κάνετε δικό σας το σακίδιο του Κωνσταντίνου Ρήγου, ή κάποιο από τα υπόλοιπα, μπορείτε να επισκεφτείτε το eastpak.com από τις 19 Μαρτίου και να κάνετε την αγορά σας. Οι τιμές ξεκινούν από 75 ευρώ και καλό θα ήταν να είστε γρήγοροι, καθώς κάθε σακίδιο είναι μοναδικό και η ζήτηση θα είναι μεγάλη.

Περισσότερες πληροφορίες στο artiststudio.eastpak.com