Το Queen.gr πλέκει με τις «Double crochets»

Το Queen.gr πλέκει με τις «Double crochets»

Βάζουμε τις βελόνες, βάλτε το μαλλί.

Η Theia, ή αλλιώς Θεοδώρα Προβοπούλου είναι παλιά γνώριμη, αγαπημένη fashionaria και ειδήμων στο φετίχ γυναικείο αξεσουάρ του κορσέ. Όταν μάθαμε πως το ατελιέ της μετακόμισε, ανανεώθηκε και κρύβει υπέροχα μυστικά, φορέσαμε τη γκρι μας φόρμα, καβαλήσαμε το ποδήλατό μας και κατευθυνθήκαμε στο γνώριμο κέντρο του Μεταξουργείου.

Το υπέροχο λευκό γωνιακό νεοκλασικό κτίριο της οδού Θερμοπυλών δεν είναι άλλο ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμικού. Η Theia έβαλε όλο της το μεράκι, έφτιαξε το χώρο από την αρχή και δημιούργησε ένα πραγματικό πολιτιστικό κέντρο μόδας, ή αλλιώς όπως εμείς το ξέρουμε Theia Lab. Εκεί μπορεί να δει κανείς την ολοκληρωμένη συλλογή ρούχων της Theia, όλη τη διαδικασία παραγωγής της collection, αλλά και να παρακολουθήσει σεμινάρια κάθε είδους. Κοπτοραπτική, μακιγιάζ, πλέξιμο και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες έχουν βρει το χώρο έκφρασης που τους αξίζει καθώς και ένα περιβάλλον που εμπνέει το μαθητή να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.

Εμείς σκαρφαλώσαμε τη στριφογυριστή σκάλα του υπέροχου κτιρίου (ναι άνετα θα κατασκηνώναμε εκεί μέσα), γευτήκαμε το αρωματικό τσάι από το τυρκουάζ μπαρ του πάνω ορόφου και καταβροχθίσαμε στα κρυφά όλα τα βουτήματα, παρόλο που η Dukan μας το απαγορεύει.

Οι Double crochets είναι το πιο χαρούμενο δίδυμο της γκρίζας πόλης μας. Η Mαριέττα και η Παναγιώτα, είναι οι δύο αδελφές που κρύβονται πίσω από τα σεμινάρια πλεξίματος που οργανώνονται κάθε Σάββατο στο Theia Lab.

H Παναγιώτα είναι η δασκάλα της ομάδας. Κάθεται υπομονετικά δίπλα σε κάθε κορίτσι, δείχνει τα σχέδια, επικροτεί τους χρωματικούς συνδυασμούς και ζητοκραυγάζει κάθε φορά που μία από μας τελειώνει το βραχιόλι της.

Η Μαριέττα είναι το άλλο μας στήριγμα στην προσπάθειά μας να καταφέρουμε να κρατήσουμε τις βελόνες και τις κλωστές χωρίς να μπουρδουκλωθούμε. Συζητάμε για τατουάζ (εκείνη έχει μία υπέροχη μάλλινη μπάλα ενώ της αρέσει το όπλο μου στο χέρι), για τον καιρό και για τότε που οι δυο τους μικρά κοριτσάκια ακόμα πειραματίζονταν με το ράψιμο και το πλέξιμο.
«Από πάντα βλέπαμε κάποιον να κάνει κάτι με τα χέρια του, κάναμε πλεκτά τετραγωνάκια και τα συνδέαμε, φτιάχναμε ρούχα για τις κούκλες μας», λέει η νέα μας φίλη και μας αποκαλύπτει πώς ξεκίνησαν όλα. «Η Παναγιώτα είχε ένα αγόρι και ήθελε να του πλέξει ένα κασκόλ. Επιστρατεύσαμε όλο το σόι για να της μάθει να πλέκει, το κασκόλ φτιάχτηκε, το αγόρι μας τελείωσε, αλλά μας έμεινε το κόλλημα με το πλέξιμο», συνεχίζει η φωτογράφος της παρέας.

Μέχρι το τέλος του υπέροχου απογεύματος έχουμε μάθει το βασικό τρόπο πλεξίματος με την ονομασία «αλυσίδα», έχουμε ζηλέψει τα φιογκάκια, τις καρδούλες και τα υπόλοιπα περίτεχνα σχέδια των προχωρημένων της τάξης και έχουμε φτιάξει το πρώτο μας βραχιόλι. Εμείς ξετρελαθήκαμε και θα επιστρέψουμε στον τόπο του εγκλήματος.

Κορίτσια ραντεβού το επόμενο Σαββατοκύριακο, να είστε όλες εκεί!