Eastpak Artist Studio: Backstage με τον Al Giga

Eastpak Artist Studio: Backstage με τον Al Giga

Ο καλλιτέχνης και προσωπικός στυλίστας της Έλενας Παπαρίζουν, Al Giga, μας παρουσιάζει το δικό του μοναδικό σακίδιο για το Eastpak Artist Studio.

Al_Giga_Profile_Photo
al7_copy
al8

Σε λίγες μέρες ξεκινά η επίσημη πώληση των one-of-a-kind σακιδίων του Eastpak Artist Studio, του διεθνούς project της αγαπημένης urban φίρμας Eastpak, γι' αυτό κι εμείς κάναμε άλλη μια βόλτα στα παρασκήνια των Ελλήνων καλλιτεχνών που επιλέχθηκαν για να δημιουργήσουν το δικό τους, ιδιαίτερο σακίδιο για αυτόν τον σκοπό. Μετά τον Κωνσταντίνο Ρήγο και την Τζωρτζίνα Σκαλίδη, τώρα ήρθε η σειρά του Al Giga να μας πει μερικά λόγια για το δικό του «παιδί».



Γεννημένος στη Τανζανία και μεγαλώνοντας στον Καναδά, ο Αl Giga έχει εδώ και 20 χρόνια έδρα την Eλλάδα. Η πρώτη του δουλειά ως στυλίστα ήταν για το Elle Quebec και από τότε έχει διανύσει μεγάλο δρόμο.

Το όνομα του μπορείς να το βρεις στην λίστα των editorial page αμέτρητων περιοδικών όπως ο τίτλος του ως Fashion Director στο Cigar Magazine. Προηγούμενοι editorial τίτλοι του Al περιλαμβάνουν τον Executive Fashion Director στην Εlle της Ελλάδας όπως επίσης και του Fashion Editor στα Vogue Beaute, Esquire και L'officiel. Ο Al έχει δανείσει το εξαιρετικό του ταλέντο σε καμπάνιες της Migato, Davidoff, Vardas καθώς και στο ρόλο του ως Creative Director σε σχεδιαστές όπως η Frida Karadima και η Kathy Heyndels.

Πέρα από τις επιδείξεις μόδας που παράγει και σκηνοθετεί, ο Al είναι ο προσωπικός στυλίστας και Image Maker της Έλενας Παπαρίζου. Επιμελείται τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της καθώς και τις Ευρωπαϊκές παραστάσεις της όπως το Φεστιβάλ των Καννών. Αναζητά την έμπνευσή του μέσα από τα ταξίδια που κάνει και τόσο αγαπά. Το διαβατήριο του έχει σφραγίδες από πολλούς προορισμούς όπως το Παρίσι, Μιλάνο, Μπαλί, Σερβία, Αφρική, Μαλδίβες και Κούβα.

Τέλος, ο Al Giga είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με το Group Gucci και τον Roberto Cavalli και έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής showbiz. Διαχειρίζεται την αγορά υψηλής ραπτικής για επιλεγμένο πελατολόγιο και αγαπά να κάνει μια γυναίκα να δείχνει και να νιώθει όμορφη.

Σχετικά με την ιδέα που είχε για να δημιουργήσει το δικό του σακίδιο Eastpak και τις πηγές έμπνευσής του, ο Al μας είπε:

«Βλέποντας όλες τις Eastpak που κυκλοφορούν καθημερινά, ήθελα να πάρω κάτι τόσο απλό και καθημερινό, κάποιες φορές ίσως και πανομοιότυπο, και να το κάνω να ξεχωρίσει. Οι τσάντες Eastpak υπάρχουν παντού, ανήκουν σε όλους, αυτό που ήθελα ήταν να τους δώσω προσωπικότητα και να τις κάνω και βραδινές. Με ένα μικρό twist νομίζω ότι κατάφερα να τις κουβαλάει κάποιος από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στην μία τσάντα μπήκαν 10.000 πούλιες, στην άλλη 5.000 παραμάνες».





Όσο για τη glam εμφάνιση των τσαντών του, ο Al είχε μια καλή εξήγηση: «Καθώς η δουλειά μου είναι να ντύνω celebrities, έντυσα και τις τσάντες "celeb"».

O Al Giga, ωστόσο, δεν ήταν μόνος του κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, καθώς αποφάσισε να συνεργαστεί ως creative director με διαφορετικούς καλλιτέχνες για να βγάλει διαφορετικά και πιο πλούσια αποτελέσματα. Έτσι, για τη δημιουργία των τσαντών συνεργάστηκαν μαζί του οι

  • Γιώργος Πανταγώνας (βοηθός συνεργάτης του/ τσάντα με παραμάνες)
  • Βάσια Τζoτζοπούλου (τσάντα με πούλιες)
  • Δημήτρης Πέτρου
al6

Αν θέλετε να κάνετε δικό σας ένα από τα σακίδια του Al Giga, ή κάποιο από τα υπόλοιπα του project, η πώληση ξεκινά στο eastpak.com από τις 19 Μαρτίου και θα κρατήσει μέχρι και τις 31 Μαρτίου. Οι τιμές ξεκινούν από 75 ευρώ και όλα τα έσοδα θα πάνε για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού προγράμματος Designers Against AIDS.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συλλογή του Eastpak Artist Studio στο artiststudio.eastpak.com