Το Queen.gr περπάτησε ξυπόλητο και μάλιστα για καλό σκοπό

Το Queen.gr περπάτησε ξυπόλητο και μάλιστα για καλό σκοπό

"One day without shoes" παρέα με την TOMS Shoes.

Όχι δεν τρελαθήκαμε, ούτε η ζέστη έχει γίνει τόσο αφόρητη που μας ανάγκασε να βγάλουμε τα παπούτσια μας. Απλά όπως και πέρυσι το «one day without shoes» είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που μας καλεί να περπατήσουμε για λίγο ξυπόλητοι και να στείλουμε το μήνυμά μας.

Τώρα θα μας πείτε γιατί να βγάλουμε τα παπούτσια μας στα καλά καθούμενα μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο γεμάτο κόσμο όπως είναι το Golden Hall και μάλιστα παρουσία γνωστών και φίλων; Με μπροστάρισσα τη λατρεμένη Βίκη Καγιά και τους μαθητές του Fashion Workshop να δίνουν το καλό παράδειγμα, κάναμε αυτό που έκαναν διεθνείς προσωπικότητες όπως ο Lenny Kravitz, η Charlize Τheron και η Demi Moore και υποστηρίξαμε την TOMS SHOES για να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε.

Όταν το 2006 ο αμερικανός ταξιδιώτης Blake Mycoskie βρέθηκε στην Αργεντινή άλλαξε όλη του η ζωή και μαζί και πολλών ανθρώπων σε όλη τη γη. Τα παιδιά εκεί δεν είχαν να φορέσουν παπούτσια και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα της εταιρείας TOMS SHOES που για κάθε ζευγάρι που θα πουλούσε θα χάριζε και ένα σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Φυσικά δεν ήμασταν μόνο εμείς εκεί. Ραδιοφωνικοί παραγωγοί, φίλοι, περαστικοί που ήθελαν να κάνουν δικό τους ένα πολυπόθητο πάνινο ζευγάρι TOMS SHOES και οι χορευταρούδες Athens Swing Cats που μας εντυπωσίασαν με τα ακροβατικά και το ρυθμικό τους swing.

Την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι διοργάνωσαν εκδηλώσεις, συναντήσεις, πάρτι ακόμα και περιπάτους, πάντα χωρίς παπούτσια και ενημέρωσαν για ποιο λόγο τα παπούτσια είναι σημαντικά για ένα καλύτερο αύριο.

Να θυμάστε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και μάλιστα σε κάποιες χώρες οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα βασικά, δηλαδή κυκλοφορούν ξυπόλητοι, όχι από επιλογή, όπως εμείς χθες, αλλά από ανάγκη. Εκατομμύρια παιδιά διατρέχουν τον κίνδυνο να τραυματιστούν και να μολυνθούν από αρρώστιες μεταδιδόμενες από το έδαφος, ενώ διασχίζουν τεράστιες αποστάσεις ξυπόλητα προκειμένου να φτάσουν στο σχολείο τους.

Για κάθε ζευγάρι που αγοράζετε, η TOMS χαρίζει ένα ζευγάρι καινούρια παπούτσια σε ένα παιδί που τα έχει ανάγκη. One for One.
www.onedaywithoutshoes.com

TOMS σε ευχαριστούμε!