H καμπάνια παπουτσιών του Tom Ford

H καμπάνια παπουτσιών του Tom Ford

Φωτογραφημένη από τον ίδιο

 

O Tom Ford έχει καταφέρει να χτίσει μία από τις πιο σημαντικές φίρμες στην βιομηχανία της μόδας, χάρη στο ταλέντο, την αφοσίωσή του και την έμφαση που δίνει στην ποιότητα και την λεπτομέρεια.

Τα εντυπωσιακά του σχέδια τραβούν την προσοχή σαν μαγνήτης και καθόλου άδικα θα έλεγε κανείς μιας και ο σχεδιαστής δεν συνηθίζει να συμβιβάζεται και να ακολουθεί τις τάσεις, παρά προτιμά να τις δημιουργεί. Άλλη μία απόδειξη η κολεξιόν παπουτσιών του για την ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή σεζόν 2012, εμπνευσμένη από το γυάλινο γοβάκι της Σταχτοπούτας.

Tom-Ford-Spring-Summer-2012-Ad-Campaign-06-614x404

Αυτό που ίσως διαφεύγει στους περισσότερους είναι ότι το styling και τη φωτογράφηση έκανε ο ίδιος ο Ford στο σπίτι του στο Palm Spring της California. O σχεδιαστής απαθανατίζει τον Mathias Bergh και τη Mirte Maas να ποζάρουν με παιχνιδιάρικη διάθεση που προβάλλει την λατρεία του Ford προς το sex και το glamour.

Με μικρότερη έμφαση στα ρούχα, τα γυαλιά και τα αξεσουάρ ο σχεδιαστής προβάλει περισσότερο τα υλικά που πλαισιώνουν την συλλογή παπουτσιών, δηλαδή το βελούδο, το σατέν, το snakeskin και το γυαλί!

tom_ford_ss_2012_thumb_copy

Οι σόλες είναι κάτι ανάμεσα σε πλατφόρμα και τακούνι. Η edgy ιδέα του σχεδιαστή ισορροπεί με το πολυτελές και ιδιαίτερο πάνω μέρος που δένει γύρω από τον αστράγαλο με σατέν ή βελουτέ κορδέλες.

Βασικά χρώματα το μωβ, το βαθύ μπλε του κοβαλτίου, το ασημί και το μαύρο. Το σημαντικό είναι ότι ολόκληρη η συλλογή βασίστηκε στην ιδέα των παπουτσιών. Τα κλασικά, θηλυκά σχέδια αποπνέουν κάτι διαφορετικό χάρη στον αρχιτεκτονικό γυάλινο πάτο των παπουτσιών.

Tom-Ford-Spring-Summer-2012-Ad-Campaign-04-614x404

Η σειρά περιλαμβάνει αρκετές παραλλαγές της βασικής ιδέας- αλλά δεν ξεχνά και τις πιο απαιτητικές του είδους με τα multi-mix σχέδια που συνδυάζουν διαφορετικά υλικά και χρώματα.

Τολμηρή και κομψή ταυτόχρονα η συλλογή μας μυεί σε χρυσές λεπτομέρειες και αλυσίδες στα λουράκια που σίγουρα θα ξαναδούμε και σε άλλες συλλογές.

Πολυτάλαντος πραγματικά ο Tom!