H Miuccia Prada και η Elsa Schiaparelli κατέλαβαν την Νέα Υόρκη

H Miuccia Prada και η Elsa Schiaparelli κατέλαβαν την Νέα Υόρκη

Μια πρώτη γεύση από την πολυαναμενόμενη έκθεση στο The Metropolitan Museum of Art.

Χθες το πρωί στη Νέα Υόρκη έλαβε χώρα ένα μικρό preview της νέας έκθεσης στο The Metropolitan Museum of Art μόνο για τους δημοσιογράφους, ενώ το βράδυ το κόκκινο χαλί γέμισε celebrities και ακριβές δημιουργίες. Η έκθεση «Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations» είναι πλέον γεγονός και για σήμερα και αύριο τα μέλη του Τhe MET μπορούν να θαυμάσουν τις δημιουργίες των δύο γυναικών ενώ από την Πέμπτη 10 Μαΐου και μέχρι τις 19 Αυγούστου η έκθεση θα είναι ανοικτή και για το υπόλοιπο κοινό.

Στην «Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations» η αύρα και των δύο γυναικών είναι διάχυτη παντού με τις δημιουργίες τους να συνδέονται και πέρα από τις βασικές τους ομοιότητες (ιταλική κληρονομιά, θηλυκότητα, σουρεαλιστικές αναφορές).

Περίεργα μοτίβα, παγιέτες και ugly chic δημιουργίες βρίσκονται σε συνεχή διάλογο όπως ακριβώς και στο φιλμ που σκηνοθέτησε ο Baz Luhrmann με την Judy Davis ως Elsa Schiaparelli και την Miuccia Prada να συνομιλούν χρησιμοποιώντας δικές τους φράσεις.

Από την άλλη στο τμήμα «Waist Up/Waist Down» εντοπίζεται μια μεγάλη διαφορά των δύο γυναικών. Η δε Miuccia με τις 50s φούστες της δίνει έμφαση στο κάτω μέρος του σώματος ενώ η Elsa στο πάνω –στην εποχή της οι γυναίκες συνήθως φωτογραφίζονταν καθισμένες.

Τέλος, τα υπέροχα Prada παπούτσια έχουν τοποθετηθεί μαζί με τα περίεργα κομψά καπέλα της Elsa Schiaparelli σε μια έκθεση που όσες επισκεφτείτε τη Νέα Υόρκη δεν πρέπει να χάσετε.

Απολαύστε το παρακάτω βίντεο και πάρτε μια γεύση από την έκθεση στο The Met.