Paul Sarz: η μπιζουτιέρα της γιαγιάς σας μετακόμισε στο κέντρο της Αθήνας

Paul Sarz: η μπιζουτιέρα της γιαγιάς σας μετακόμισε στο κέντρο της Αθήνας

Κοσμήματα με μια αίσθηση νοσταλγίας σε ένα μικρό jewelry shop που αξίζει να ανακαλύψετε.

Ο Paul Sarz δεν είναι newcomer στο χώρο του κοσμήματος καθώς ασχολείται ήδη 9 χρόνια με το αντικείμενο ενώ το hip κοινό της πόλης τον ξέρει καλά καθώς επισκέπτεται συχνά τη boutique του για να «τσιμπήσει» κάποια από τις νέες του δημιουργίες.

Με αγαπημένο του υλικό το χρυσό –μάλλον, γιατί οι αλχημιστές κάτι ήξεραν καλύτερα- ο Paul που λατρεύει τα μέταλλα και τις πέτρες στην αρχική τους raw μορφή δημιουργεί μικρά κομψοτεχνήματα. Κοσμήματα που έχουν μια νοσταλγική διάθεση, αναφορές από τον περασμένο αιώνα, gothic στοιχεία, άμεση σχέση με τη φύση αλλά το κυριότερο μοιάζουν να κουβαλούν τη δική τους μακρόχρονη ιστορία, λες και τα ξετρύπωσε από κάποια ξεχασμένη μπιζουτιέρα.

Αν του πιάσετε την κουβέντα περί κοσμημάτων θα σας μιλήσει για την αγάπη του για τα sentimental jewelry των αρχών του 19ου αιώνα, για το θαυμασμό του για το αποτέλεσμα μιας μαθηματικής φόρμουλας στη συλλογή του 2006 της Dinie Besems, για την αναβίωση των memento mori στη δουλειά της Julia deVille και για το πόσο θαυμάζει την απόδοση της γλυπτικής στα μοντέρνα κοσμήματα της Yeonmi Kang. Θα σας αποκαλύψει πως λατρεύει την αύρα της ηθοποιού Clémence Poésy και θα σας ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη όπου το Φεβρουάριο πήρε μέρος στην έκθεση Capsule Show, στο Λονδίνο που πηγαίνει συχνά, αλλά και στα παλαιοπωλεία που του αρέσει να επισκέπτεται για να παίρνει συνεχώς νέα ερεθίσματα. Και όλα αυτά θα συμβούν σχεδόν μαγικά, όπως τα καταφέρνει πάντα ο Paul σε μια μικρή boutique στον αριθμό 4 της οδού Μαυροκορδάτου στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερες Paul Sarz δημιουργίες μπορείτε να δείτε τόσο στο site του όσο και στη σελίδα του στο facebook.