Yψηλή ραπτική με την υπογραφή Givenchy

Yψηλή ραπτική με την υπογραφή Givenchy

O Riccardo Tisci έκανε πάλι το θαύμα του.

Ο Riccardo Tisci του οίκου Givenchy παρουσίασε τη συλλογή υψηλής ραπτικής για το χειμώνα που έρχεται στο πλαίσιο της παρισινής εβδομάδας μόδας και για άλλη μια φορά εντυπωσίασε παρουσιάζοντας τη δεξιοτεχνία και το φάσμα των ικανοτήτων του γαλλικού maison.

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, δεν προτίμησε την πασαρέλα αλλά παρουσίασε τις νέες του δημιουργίες στατικά. Αυτή η haute couture συλλογή αποτελεί πάντρεμα δυο πολύ διαφορετικών στοιχείων. Από τη μια η απλότητα και οι λιτές γραμμές των δημιουργιών της δεκαετίας του '60 του ιδρυτή του οίκου Hubert de Givenchy (όταν ο γαλλικός οίκος μεσουρανούσε και τότε) και από την άλλη επιρροές από το ντύσιμο των τσιγγάνων της Νότιας Ιταλίας, γενέτειρας του Riccardo.

Δερμάτινες δημιουργίες τρομερής λεπτομέρειας και κάπες με παγιέτες κεντημένες στο εσωτερικό τους. Φορέματα σε nude αποχρώσεις και κασμιρένιες φούστες. Όλα αποπνέουν μια δόση πολυτέλειας και μοναδικότητας (όπως ακριβώς οφείλουν οι haute couture δημιουργίες).

Και επειδή όλα τα mass brands αντιγράφουν τον Givenchy με μανία, ετοιμαστείτε για μπόλικο κρόσσι το χειμώνα. Εδώ, βέβαια, τα κρόσσια είναι φτιαγμένα στο χέρι από χάντρες περασμένες μία μία με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό, στην αγορά, όμως, σίγουρα θα κυκλοφορήσουν σύντομα απλουστευμένες wannabe Givenchy κόπιες.