Riccardo Tisci: «Ο πρώτος καιρός στον Givenchy ήταν δύσκολος»

Riccardo Tisci: «Ο πρώτος καιρός στον Givenchy ήταν δύσκολος»

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής σε μία σπάνια εξομολόγηση

Ο Riccardo Tisci μίλησε στο Stylist, όπου αποκάλυψε ότι, όταν του προτάθηκε η θέση στον οίκο Givenchy, αλλά και τον πρώτο καιρό της συνεργασίας τους, η αυτοπεποίθησή του δεν του επέτρεπε να νιώθει πολύ άνετα. Όπως είπε ο σχεδιαστής, του φαινόταν εξαιρετικά δύσκολο να ακολουθήσει τα βήματα των προκατόχων της θέσης, Alexander McQueen και John Galliano.

«Όταν ακολουθείς την ιδιοφυία, είναι δύσκολο», είπε. «Για πάρα πολύ καιρό δεν καταλάβαινα γιατί με είχαν διαλέξει». Ο Tisci, που ανέλαβε τα καθήκοντα διευθυντή δημιουργικού του Givenchy, το 2005, είναι ο νεότερος designer στην ιστορία της μόδας που ανέλαβε τα ηνία ενός couture οίκου. Παρόλα αυτά, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος στο παρελθόν, όταν του έγινε η πρόταση, δεν του φάνηκε ενδιαφέρουσα και σκόπευε να απαντήσει αρνητικά- μέχρι που η μητέρα του τού αποκάλυψε τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας του.

Από την αρχή της σταδιοδρομίας του στον οίκο, ο Tisci έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένας από τους πιο ταλαντούχους couturiers της εποχής μας, ενώ έχει ντύσει δεκάδες διάσημες, από τις οποίες ξεχωρίζει τις Madonna, Lady GaGa και Rihanna, αλλά και την φίλη και μούσα του, από την εποχή που ήταν ακόμα σπουδαστής στο Central Saint Martins, Mariacarla Boscano.

«Μπορεί αυτές οι γυναίκες να είναι διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά αυτό που έχουν κοινό, είναι η αισθαντικότητα. Όπως και οι αδερφές μου», είπε.

Διαβάστε ακόμα:

Yψηλή ραπτική με την υπογραφή Givenchy
Ένας Έλληνας στο ντεφιλέ του Givenchy
O Ricardo Tisci αγαπά την τέχνη