Lesbian chic: Είναι το νέο trend; Και πόσο θα κρατήσει;

Lesbian chic: Είναι το νέο trend; Και πόσο θα κρατήσει;

Τα πρότυπα ανατρέπονται στον κόσμο της μόδας!

Οι λεσβίες είναι παντού και όλοι έχουν τρομάξει. Μα γιατί δεν έγινε το ίδιο και με τους gay; Οι ομοφυλόφιλες γυναίκες της μόδας απόφάσισαν να επαναστατήσουν. Το ίδιο και οι fashionistas υιοθετώντας το... Lesbian chic!

Tο style.com καθώς και η βρετανική Vogue το χαρακτηρίζουν πια φαινόμενο. Όλο και περισσότερες γυναίκες τερματίσουν τους γάμους τους και αρχίζουν να βγαίνουν με το ίδιο φύλο. Πολλά μοντέλα δηλώνουν λεσβίες πια και δεν διστάζουν να κάνουν χαρακτηριστικά τατουάζ ή να εκφράσουν δημόσια την τάση τους. To pixie look απογειώνεται στην πιο grunge ξυρισμένη εκδοχή του, το σουτιέν εξαφανίζεται και το boyfriend look γινεται must.

Ολοένα και περισσότερα editorial παρουσιάζουν κοπέλες να φιλιούνται ή να δηλώνουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Κοινωνικά οι έρευνες υποθέτουν ότι η άνθιση με ραγδαίους ρυθμούς της γυναικείας ομοφυλοφιλίας στη μόδα οφείλεται στο ερέθισμα αμέτρητων πανέμορφων κοριτσιών στον ίδιο χώρο. Ο αλληλοθαυμασμός τις οδηγεί στο να αρχίσουν να βλέπουν ερωτικά η μία την άλλη. Η μόδα, ούτως ή άλλως είναι ένας απενοχοποιημένος σεξουαλικά χώρος που κυβερνάται κατά κανόνα από γυναίκες και gay άντρες. Οι περισσότεροι θεωρούν την διευρυμένη θηλυκοποίηση του χώρου αναπόφευκτη. Πρόσφατα, το Models.com πόσταρε τις φωτογραφίες από το γάμο του μοντέλου Harmony Boucher με τη σύντροφό της, Nicole (κεντρική φωτό).

Τρανταχτό παράδειγμα και ο γάμος των Elen Ellen DeGeneres, 50, και Portia de Rossi, 35... που δημιούργησε αίσθηση.

Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών ακολούθησαν πλήθος σχολίων και παραδοχές από πολλά μοντέλα που παραδέχονταν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και επικροτούσαν τις δύο κοπέλες. Επιπλέον, το διάσημο e-shop Nastygal, δήλωσε τη στήριξή του και ότι υποστηρίζει την νέα αισθητική!

«Η γυναίκα προσπαθεί να κερδίσει τη δύναμή της και κάποιες φορές δεν επιτυγχάνεται με τακούνια αλλά με αρβύλες, Εξάλλου όταν βλέπεις μία γυναίκα με αντρικά ρούχα είναι ακόμη πιο σέξι», λέει η Mel Ottenberg, editor του Purple και στιλ Rihanna.

Μπορεί άραγε η σεξουαλική ταυτότητα να γίνει fashion trend και να αποτελέσει αισθητική, γενικότερα; Και το κυριότερο- αν γίνει μόδα όσοι την ακολουθούν θα είναι πραγματικά συνειδητοποιημένοι και συναισθηματικά ειλικρινείς;

Διαβάστε ακόμη:

Σκανδαλώδες; Οι ήρωες του Disney μεταμορφώνονται σε ανορεξικά μοντέλα για τα Barneys!

To νέο United Colors of Benetton Pin Up Denim υπόσχεται γλουτούς στα ουράνια!