Δημήτρης Θεοχάρης: o Έλληνας φωτογράφος με τη διεθνή καριέρα

Δημήτρης Θεοχάρης: o Έλληνας φωτογράφος με τη διεθνή καριέρα

Συναντήσαμε και σας παρουσιάζουμε τον Δημήτρη Θεοχάρη, τον Έλληνα μετρ της φωτογραφίας που διαπρέπει στο εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Θεοχάρης δεν είναι άλλος ένας Έλληνας που θέλει, ονειρεύεται και προσπαθεί να κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Είναι ένας πετυχημένος φωτογράφος που έχει βάλει την υπογραφή του σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα editorials και εξώφυλλα σε περιοδικά όπως τα Schön, Vanity Fair, Harper's Bazaar και Client.

Το όνομά του βρίσκεται ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους London-based φωτογράφους, ενώ στα μοντέλα που έχει φωτογραφήσει συγκαταλέγονται ο Rob Evans (τον βλέπουμε στο πλευρό της Tyra Banks στο America's Next Top Model ως κριτή), ο κύριος «Light Blue by Dolce & Gabbana» David Gandy, o Βραζιλιάνος top model Marlon Teixeira, τα προκλητικά δίδυμα Patriota, o «μούσος» του Karl Lagerfeld Baptiste Giabiconi και ο iconic κύριος «πρώην της Madonna» Tony Ward. Τι είναι, όμως, αυτό που τον καταξίωσε;

Δεν ξέρω αν φταίνε οι σπουδές του στην Καλών Τεχνών, η αγάπη του για τη γλυπτική και τη ζωγραφική και τα έργα της γαλάζιας περιόδου του Picasso ή εκείνα του Francis Bacon που τον επηρεάζουν, όμως, όλες του οι δουλειές αποπνέουν έναν αισθησιασμό και έχουν μια σουρεαλιστική διάθεση που δεν φθείρεται στο χρόνο. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά είναι που τον αντιπροσωπεύουν, ενώ ο ίδιος συνεχώς εξελίσσεται, μεταλλάσσεται και γίνεται άλλοτε πιο pop και άλλοτε πιο gothic. Το αποτέλεσμα είναι πάντα σύγχρονο και κατά μία έννοια «λαχταριστό».

Τον συναντήσαμε σε μια παραλία στις αρχές Αυγούστου κατά τη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του στην Ελλάδα. Ξεφυλλίζοντας τη βρετανική βίβλο της μόδας «Love» που μόλις είχε κυκλοφορήσει, μας εξομολογήθηκε πως λατρεύει τη μόδα. Για την ακρίβεια πάντα την λάτρευε και αυτή του η αγάπη είναι που τον οδήγησε από την γλυπτική στην φωτογραφία και από εκεί στη φωτογραφία μόδας. Λατρεύει, επίσης, και την Ελλάδα. Αν και λείπει πάνω από 10 χρόνια στη βρετανική πρωτεύουσα φροντίζει να επισκέπτεται την πατρίδα του όσο πιο συχνά μπορεί.

Ποια θα ήθελε να φωτογραφήσει; Σε αυτήν την ερώτηση δεν μπόρεσε να μας απαντήσει συγκεκριμένα, καθώς κάθε πρόσωπο, κάθε ανθρώπινη φιγούρα τον εμπνέει διαφορετικά. Σίγουρα, όμως, τα top models Lara Stone και Sasha Pivovarova είναι ανάμεσά τους. Όσο για το αν θα δούμε δουλειά του σε ελληνικό περιοδικό, κάτι μας λέει πως δεν θα αργήσουμε να τον απολαύσουμε και σε ελληνικά fashion editorials.

Διαβάστε επίσης:

Ρος Γεωργίου: φιγουράρει και στη ρωσική Vogue