«Σήκω φύγε πλούσιε μαλ**α!»: Ποιος διάσημος άντρας της μόδας τα έχει βρει σκούρα;

«Σήκω φύγε πλούσιε μαλ**α!»: Ποιος διάσημος άντρας της μόδας τα έχει βρει σκούρα;

Το πρωτοσέλιδο της Libération που σόκαρε την κοινή γνώμη

Με τον δηκτικό αυτό τίτλο και εξώφυλλο τον πλουσιότερο άνθρωπο της Γαλλίας, και ιδιοκτήτη του ομίλου LVMH, Bernard Arnault, κυκλοφόρησε το πρωί της Δευτέρας η γαλλική εφημερίδα Libération. Ο λόγος; Η αίτηση απόκτησης βελγικής υπηκοότητας του Arnault, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος του ομίλου στον οποίο ανήκουν οίκοι όπως οι Christian Dior και Louis Vuitton προχώρησε σε αυτή την ενέργεια εξαιτίας της πρόθεσης του Γάλλου προέδρου, François Hollande, να επιβάλλει φορολογία που αγγίζει το 75% στους πολίτες με εξαιρετικά υψηλά εισοδήματα.

Με περιουσία πάνω από 30 δισεκατομμύρια λίρες, ο Arnault είναι ο πλουσιότερος πολίτης της χώρας, αλλά και ένας από τους πρώτους (βαθύπλουτους) Γάλλους που κάνανε αίτηση για διπλή υπηκοότητα. Πάντως, μετά τις αντιδράσεις, και το έντονα καυστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Γάλλου μεγιστάνα δήλωσε ότι η αίτηση του πελάτη του αφορά την απόκτηση διπλής υπηκότητας (ότι, δηλαδή, ο Arnault δεν θα ακυρώσει την ιδιότητα του Γάλλου πολίτη) αλλά και ότι ο ρόλος στην οικονομία της Γαλλίας, των οίκων που έχει στην ιδιοκτησία του ο Arnault, δεν πρόκειται να αλλάξει. Το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, θα το δούμε στην πορεία.

Διαβάστε ακόμα:

O Arnault βρήκε τον επόμενο Marc Jacobs
O Bernard Arnault και οι σχεδιαστές-σταρ
Bernard Arnault: όχι στην επιστροφή Galliano