Όποιος τα βάζει με τον κ. Louis Vuitton πληρώνει το τίμημα

Όποιος τα βάζει με τον κ. Louis Vuitton πληρώνει το τίμημα

Και η Libération πλήρωσε πολύ ακριβά τον χαρακτηρισμό «μαλ**α» που έδωσε στον Bernard Arnault.

a_3x-vertical

Καλό και άγιο το καυστικό χιούμορ και η ελευθερία του Τύπου, μερικές φορές όμως το τίμημα για αυτά τα δύο είναι μεγάλο. Κάτι που από χτες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά οι άνθρωποι της γαλλικής εφημερίδας Libération.

Η εφημερίδα είχε κυκλοφορήσει τη Δευτέρα έχοντας στο εξώφυλλό της τον πλουσιότερο άνθρωπο της Γαλλίας και ιδιοκτήτη του ομίλου LVMH, Bernard Arnault, και τον φαρδύ πλατύ τίτλο «Σήκω φύγε πλούσιε μαλ**α».



Ο λόγος ήταν η αίτηση απόκτησης βελγικής υπηκοότητας του Arnault, στον οποίο ανήκουν οίκοι όπως οι Christian Dior και Louis Vuitton, εξαιτίας της πρόθεσης του Γάλλου προέδρου, François Hollande, να επιβάλλει φορολογία που αγγίζει το 75% στους πολίτες με εξαιρετικά υψηλά εισοδήματα.

Όλα καλά μέχρι εδώ και μπράβο στη Libération για την τολμηρή της απόφαση. Ο Arnault όμως δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει την προσβολή να περάσει έτσι απλά, και η απάντησή του ήρθε με τον πιο σκληρό τρόπο.

Εκτός από τη μήνυση για δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον της εφημερίδας, ο «κ. Vuitton» θα προχωρήσει και σε περικοπή των διαφημιστικών καταχωρήσεων για το εν λόγω έντυπο μέχρι το τέλος της χρονιάς, που σε συνδυασμό με τις περικοπές άλλων συναφών εταιρειών υπολογίζεται πως θα φτάσουν τις 700.000 ευρώ. Όσο για την έγκριση της αίτησής του για βελγική υπηκοότητα, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν και φανταζόμαστε πως δεν θα δυσκολευτεί πολύ για να την αποκτήσει.


Διαβάστε επίσης:

«Σήκω φύγε πλούσιε μαλ**α!»: Ποιος διάσημος άντρας της μόδας τα έχει βρει σκούρα;