Fior Mendez, από το ορφανοτροφείο στην πασαρέλα του New York Fashion Week

Fior Mendez, από το ορφανοτροφείο στην πασαρέλα του New York Fashion Week

Το κορίτσι που έκλεψε τις εντυπώσεις είναι η νέα Tyra Banks

H Fior Mendez είναι το νέο hot και περιζήτητο όνομα του χώρου του μόντελινγκ. Εμφανίστηκε από το πουθενά στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης με αναλογίες που θα ζήλευε κάποτε και η Naomi Campbell. Μέσα σε λίγες μέρες όλα τα πρακτορεία έπεσαν επάνω της.

Κατάφερε να περάσει κάθε casting και περπάτησε στην πασαρέλα με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό που δεν θύμιζε καμία, παρότι πολλοί έσπευσαν να την αποκαλέσουν νέα Tyra Banks. Δεν άργησαν λοιπόν οι επίδοξοι κηνυγοί ταλέντων να ερευνήσουν το παρελθόν της μαύρης καλλονής. Τι ανακάλυψαν; Το κορίτσι που πριν λίγο καιρό έκλεισε τα 21 ζούσε έως τώρα κλεισμένο σε ορφανοτροφείο όπου την έδωσαν οι γονείς της όταν ήταν 13. Δεν τους ξαναείδε έκτοτε.

Η μαύρη γαζέλα από τον Άγιο Δομίνικο πέρασε τα παιδικά της χρόνια μέσα στην πείνα μην γνωρίζοντας αν θα φάει για μέρες, μέχρι που η μητέρα της την άφησε στο ίδρυμα Niños de Cristo προκειμένου να ασχοληθεί με τα 4 μικρότερα αδέλφια της. Στα 21 λοιπόν, πριν 2 μήνες δηλαδή, την έδιωξαν από το ορφανοτροφείο λόγω ορίου ηλικίας και η κοπέλα βρέθηκε ξαφνικά μόνη στους δρόμους της La Romana χωρίς υπάρχοντα και χωρίς εμπειρίες.

Την απουσία της αντιλήφθηκε καλή φίλη του ιδρυτή του ορφανοτροφείου η οποία την έψαξε και της έστειλε προσκλητήριο για να πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να μάθει αγγλικά. Με το που πήγε, στο δρόμο κιόλας την σταμάτησαν από πρακτορείο ζητώντας της να κάνει φωτογράφιση. Έκανε μία ερασιτεχνική, και ήδη έκλεισε το πρώτο κάστινγκ για την σχεδιάστρια Nzinga Knight. Μετά το σόου οι προτάσεις έπεφταν βροχή.

«Δεν ξέρω τι να πω. Δεν μπορώ να ελέγξω τα συναισθήματά μου. Είναι πολύ για να το συνειδητοποιήσω. Δεν πίστευα ποτέ πως κάποια σαν εμένα θα περπατούσε ποτέ στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης»! δήλωσε η Fior Mendez κλαίγοντας. «Τρόμαξα πολύ όταν μαθεύτηκε από που έρχομαι. Νόμιζα θα με έδιωχναν! Έχω σοκαριστεί με όσα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες».

Κάτι μας λέει πως μόνο σε καλό θα της βγει!

Διαβάστε ακόμη:



Ιδού ολόκληρη η συλλογή της Anna Dello Russo για τα H&M

H Alice Dellal γυμνή για το show της Pam Hogg!

H Alicia Keys σχεδιάζει για τη Reebok