Μύρισε Άνοιξη το Φθινόπωρο: Dolce & Gabbana S/S 2013

Μύρισε Άνοιξη το Φθινόπωρο: Dolce & Gabbana S/S 2013

Μία συλλογή που μας κάνει να θέλουμε να τρέξουμε στο χρόνο!

Φαίνεται πως η Dolce & Gabbana αποφάσισε να επιστρέψει στις ρίζες της, στις πρώτες σχεδιαστικές της προσπάθειες με την ανοιξιάτικη συλλογή της για το 2013. Τα χαρακτηριστικά εμπριμέ της σειράς απεικονίζουν σεσιλιάνικα τοπία και αναφέρονται στην Romanesque περίοδο και στο ομώνυμο καλλιτεχνικό ρεύμα. Παρότι το δίδυμο ξεπέρασε τις δυνάμεις τους τις δύο προηγούμενες σεζόν, και μας ανέπτυξαν όλο το φλοράλ και όλο το βασίλειο των λαχανικών με τον πιο stylish τρόπο επιλέγουν να κάνουν τη μεγάλη αλλαγή στο στυλ τους επιλέγοντας κάτι τολμηρό και πιο grande.

Από statement κορσέδες μέχρι στιλάτα μίνι φορέματα και φούστες, σε θηλυκότατα midi που εξυμνούν τη γυναικεία σιλουέτα και κάνουν κάθε γυναίκα να ξεχωρίζει. Συν τοις άλλοις μία βαριά δόση από Ρωμαικά στρατιωτικά μοτίβα, vintage μαγιό και πραγματικά εμπνευσμένες ολόσωμες φόρμες μας αφήνουν άναυδους. Φορέματα από raffia και τσουβάλι με σκηνές μονομάχων και κορσέδες από ζώνες συνδυασμένες με έντονες χρωματικές παλέτες και oversized σκουλαρίκια έκλεψαν την παράσταση ενώ δεν έλειψαν τα φουλάρια φορεμένα σαν headbands.

Ο Stefano Gabbana και ο Domenico Dolce απογειώνουν την pencil φούστα συνδυασμένη με ασορτί τοπ σε μία κολεξιόν που εντυπωσίασε την εβδομάδα μόδας του Μιλάνο. Σε αρκετά σχέδια το μυαλό μας πάει στη Mary Katrantzou σαν λογική ΄- σαν πρώτη όψη... ενώ σε κάποια bodies η σκέψη πλανάτε σε παλιά statement κομμάτια της εποχής του μεγαλείου του Gaultier... Οι αιθέριες φιγούρες όμως εξισορροπούν τα ασυνήθιστα σχέδια και τις μεγάλες δόσεις χρυσού και χρώματος χάρη στα απλά υλικά που ενσωματώνονται σε πολυτελή κομμάτια. Ανάμεσα στα 86 κομμάτια της πασαρέλας που συζητήθηκε οι σχεδιαστές επιστούν την προσοχή σε κομμάτι απου είναι φτιαγμένα από ασυνήθιστα υλικά όπως το raffia. Το μετάξι και η μουσελίνα μοιράστηκαν το podium με τσουβάλια και σπάγγους και τα πολυτελή κορμάκια και bustier αναμετρήθηκαν ανάμεσα στο σατέν, τη δαντέλα, το δέρμα και το σύρμα!

Η επιτυχία αυτής της συλλογής είναι εξασφαλισμένη και πήραν ένα ρίσκο που τους ανταμοίβει ήδη, καθώς πρωτοτυπούν πάνω στις ήδη υπάρχουσες τάσεις της μόδας και τραβούν την προσοχή της μοντέρνας γυναίκας που λατρεύει κι εκείνη με τη σειρά της να γίνεται το επίκεντρο αλλά όχι κραυγαλέα. Δείτε τη photo gallery και πάρτε μία γερή γεύση στυλ!

Διαβάστε επίσης:
O Δημήτρης Αλεξάνδρου στο Lookbook της Zara

Τι εσώρουχα μας προτείνει η Oysho για το φθινόπωρο;



Ιδού ολόκληρη η συλλογή της Anna Dello Russo για τα H&M