Στην πριβέ παρουσίαση της κολεξιόν maison Martin Margiela for H&M στη Νέα Υόρκη! Τι μας άρεσε;

Στην πριβέ παρουσίαση της κολεξιόν maison Martin Margiela for H&M στη Νέα Υόρκη! Τι μας άρεσε;

Τι μας είπαν η Margareta van Der Bosch και το team Margiela;

Λίγες ώρες πριν το ιδιαίτερο και φαντασμαγορικό show που έλαβε χώρα στο vintage παλάτι της οδού Beekman με τον αριθμό 5, συναντηθήκαμε με την creative director της H&M Margareta Van der Bosch και το σχεδιαστικό team Maison Martin Margiela, για μία πριβέ παρουσίαση των βασικών κομματιών της συλλογής και της ιστορίας πίσω από αυτά.

Το όλο concept λοιπό, αποτελεί μία συνολική ματιά γύρω από τη φιλοσοφία του οίκου Margiela. To ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι:

- Το σχήμα και ο όγκος: Ανδρικές φόρμες προσαρμόζονται στο γυναικείο σώμα. Τα σακάκια, ράβονται σαν αντρικά και μετά ξηλώνονται και πάνω στην κούκλα ξαναράβονται βάσει γυναικείων αναλογιών, με το επιπλέον ύφασμα να παραμένει στο ρούχο μετά την τελική ραφή, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο εφέ.

- Oversized: Tόσο τα κομμάτια της ανδρικής όσο και της γυναικείας συλλογής, παρουσιάζονται σε υπερμεγέθεις εκδόσεις του αρχικού σχεδίου. Στα γυναικεία υπάρχει ένα oversized παλτό, δύο παντελόνια (ένα τζιν και ένα υφασμάτινο μάυρο), ένας τεράστιος σκελετός ρολογιού χειρός για κολιέ, μία τεράστια χειροπέδα επίσης για κολιέ και ένα μάλλινο σκούρο μπλε ζιβάγκο (unisex) που μπορεί να φορεθεί σαν φόρεμα. Τα παντελόνια μάλιστα είναι προσαρμόσιμα στη μέση και όπως μας δήλωσε ο head designer πολύ θα ήθελε να τα δει σε άντρα! Υπάρχουν ακόμη μεγάλες τσάντες φάκελοι σε σχήμα τσίχλας και παιδικό πουλόβερ σε αντρική έκδοση.

-Διαδικασία ραφής: Οι τεχνικές ραφής και τα τελειώματα, παραμένουν εμφανή. Σε αρκετές επριπτώσεις γίνονται ανάποδα, ακόμη και με το χέρι. Εκτίθενται ακόμη και ειδικές ραφές που χρησιμοποιεί ο οίκος για τις couture συλλογές του, οι οποίες παίρνουν το ρόλο του σχεδίου στο ρούχο.

-Συνδυασμός και πολυχρηστικότητα: αντικείμενα και ρούχα ενώνουν τις δυνάμεις τους σχηματίζοντας ένα κομμάτι. Σουτιέν και κορμάκι μαζί, τσάντα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν θήκη κιθάρας, φορέματα που έχουν ραφτεί μαζί με παντελόνι κ.α

- Μεταμόρφωση: Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει με διάφορους τρόπους κάθε φορά. Είδαμε ένα δερμάτινο φτιαγμένο από ζώνες, ένα φόρεμα από κάλυμα θέσης αυτοκινήτου, ένα γάντι που έγινε τσάντα... Η μεταμόρφωση όμως συχνά έχει και το χαρακτήρα της αποδόμισης- άλλο ένα βασικό γνώρισμα του οίκου Margiela. Μας εντυπωσίασε το φόρεμα από δύο φορέματα, το πουλόβερ από κάλτσες, το πουλόβερ από μαντήλια και όχι μόνο!

Σε ό, τι αφορά τα χρώματα, είδαμε λευκό, μάυρο, κόκκινο, σομών, nude, γαλάζιο και ασημί σαν βασικά.

Όλα τα κομμάτια αποτελούν ακριβέστατες επανεκδόσεις των πιο αγαπημένων, χαρακτηριστικών και επιτυχημένων φορέσιμων κομματιών του οίκου από το 1995 μέχρι και το 2011. Αυτό ακριβώς είναι και το προνόμιο αυτής της συνεργασίας μεταξύ των δύο labels: Η ευκαιρία να αποκτήσει κανείς ιστορικά κομμάτια της πορείας του Margiela σε τιμές Η&Μ.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες που τραβήξαμε στην παρουσίαση, με τα αγαπημένα μας κομμάτια και αναμείνατε για ένα γεμάτο post με ολόκληρη τη συλλογή και τις μαγικές τιμές των πολυπόθητων κομματιών...

Διαβάστε ακόμη:

Maison Martin Margiela for H&M New York: Mία διαφορετική παρουσίαση που μας καθήλωσε!

To Queen.gr μεταδίδει από το show Maison Martin Margiela for H&M στη Νέα Υόρκη (βίντεο)