Τι αλλαγές μας επιφυλάσσει ο χώρος του modeling το 2013;

Τι αλλαγές μας επιφυλάσσει ο χώρος του modeling το 2013;

Ο κόσμος του modeling αλλάζει συνεχώς.

Πίσω από τις φωτογραφίσεις, τις πασαρέλες, τις καμπάνιες και τα διαφημιστικά βίντεο βρίσκονται γραφεία μοντέλων. Γραφεία που συνεχώς αναζητούν το επόμενο καινούργιο πρόσωπο, την επόμενη περσόνα που θα μπορέσει να γοητεύσει φωτογράφους και σχεδιαστές και να κάνει μια μεγάλη καριέρα, ισάξια με εκείνη της Naomi, της Linda, της Kate ή της Christy.

Μόνο που τα nineties έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και νέα supermodels δεν υπάρχουν. Πόσα μοντέλα που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια συνεχίζουν να δουλεύουν ακόμη; Πόσες newcomers που βιαστήκαμε να αποθεώσουμε κάνουν πραγματικά καριέρα; Η μόδα έχει γίνει καθαρά βιομηχανία και αυτό φυσικά έχει το αντίκτυπό του και στον κόσμο των μοντέλων. Πλέον τα κορίτσια που προσπαθούν να κάνουν καριέρα είναι αμέτρητα. Κάθε σεζόν ξεφυτρώνουν καινούργια πρόσωπα σε μια τεράστια ποικιλία, το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά. Μόνο, όμως, όσες είναι τυχερές θα επιβιώσουν πραγματικά για περισσότερες από δύο-τρεις σεζόν. Βλέπετε το να ανοίξεις ή όχι ένα show πια, δεν έχει την ίδια βαρύτητα όσο στο παρελθόν. Πριν μερικά χρόνια αρκούσε να γίνεις το κορίτσι που θα ανοίξει το show του οίκου Prada και η καριέρα σου ήταν εξασφαλισμένη. Τώρα πρόσωπα, φιγούρες, τάσεις καταναλώνονται τόσο γρήγορα. Τι θα επικρατήσει, λοιπόν, το 2013;

Η ασιατική επέλαση στη μόδα θα συνεχιστεί. Μόνο που πια οι Ασιάτισσες δεν θα δίνουν απλά έναν γοητευτικό, ανατολίτικο αέρα στα show με μεμονωμένες παρουσίες. Τώρα, θα πρωταγωνιστούν. Οι οίκοι μόδας θα τις απαιτούν. Με τις δυτικές οικονομίες να υποφέρουν οι δυνατοί εμπορικοί πελάτες, όπως π.χ. το Macy's, θα ζητούν όλο και περισσότερο ασιατικά πρόσωπα. Και πάλι, όμως, δεν θα βγουν όλες οι Ασιάτισσες μοντέλα κερδισμένες. Τα κορίτσια με μικροκαμωμένες σιλουέτες, που δεν είναι πανύψηλες, θα έχουν σιγά σιγά όσο τα χρόνια περνούν μεγαλύτερη ζήτηση. Βλέπετε, οι μεγάλοι πελάτες, όπως π.χ. η Victoria's Secret, θεωρούν πως τα πολύ ψηλά ανατολίτικα κορίτσια δεν δείχνουν τόσο θηλυκά όσο οι κοντύτερες.

Τέλος, η επόμενη τάση στο modeling την επόμενη σεζόν θα είναι οι μεγάλες μύτες. Κορίτσια, όπως η Julia Nobis και η Marie Piovesan που κυρίευσαν τις πασαρέλες στα fashion week του Σεπτεμβρίου, θα συνεχίσουν να θριαμβεύουν. Όσο για την ευχή μας για τη χρονιά που σήμερα ξεκινά;

Είθε φέτος να δούμε επιτέλους την καλλονή Natasha Poly να πρωταγωνιστεί σε ένα εξώφυλλο της ιταλικής Vogue φωτογραφημένη από τον Steven Meisel. Αναμφισβήτητα της αξίζει και ίσως τότε ο κόσμος της μόδας γίνει ελάχιστα πιο δίκαιος. Καλή χρονιά!

Διαβάστε επίσης:

Karlie, Joan & Kate: τα μοντέλα που έκαναν αίσθηση το 2012

Τα 10 ωραιότερα εξώφυλλα της χρονιάς