John Galliano: Ο Βασιλιάς επιστρέφει!

John Galliano: Ο Βασιλιάς επιστρέφει!

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο διάσημος σχεδιαστής ξανά στο ατελιέ

Ο John Galliano επιστρέφει, με μία προσωρινή συνεργασία με το studio του Oscar de la Renta στη Νέα Υόρκη. Ο Galliano, ο οποίος τον Μάρτιο του 2011 απολύθηκε από τον οίκο Dior, μετά τα αντισημιτικά σχόλια που εξαπέλυσε σε café του Παρισιού, θα περάσει τις επόμενες τρεις εβδομάδες στο ατελιέ του μεγάλου αμερικανικού οίκου, όπου θα συμμετέχει στην προετοιμασία για το show της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

«Ο John και εγώ γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και θαυμάζω πολύ το ταλέντο του», δήλωσε ο de la Renta. «Έχει δουλέψει πολύ για την απεξάρτησή του και είμαι χαρούμενος που του δίνω την ευκαιρία να επιστρέψει στον κόσμο της μόδας και να επανεγκληματιστεί σε ένα περιβάλλον στο οποίο υπήρξε τόσο δημιουργικός».

Μετά την απόλυσή του από τον μεγάλο παρισινό οίκο ο Galliano έχει σχεδιάσει το νυφικό της Kate Moss, τον Ιούλιο του 2011, ενώ έντονες φήμες τον ήθελαν να αναλαμβάνει την θέση διευθυντή του οίκου Schiaparelli- οι οποίες, όμως, σύντομα διαψεύστηκαν. Όλο αυτό τον καιρό ο ίδιος προσπαθούσε να απεξαρτηθεί από τις εξαρτήσεις οι οποίες τον οδήγησαν στο πολυσυζητημένο ρατσιστικό ξέσπασμά του.

«Είμαι αλκοολικός», έχει πει ο ίδιος στο WWD. «Ήμουν σε απεξάρτηση τα τελευταία δύο χρόνια. Είπα και έκανα πράγματα τα οποία πλήγωσαν άλλους ανθρώπους, και ειδικά τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας. Εξέφρασα την θλίψη μου ιδιωτικά αλλά και δημόσια, για τον πόνο τον οποίο έχω προκαλέσει, και εξακολουθώ να κάνω το ίδιο. Είμαι ακόμα αφοσιωμένος στο να επανορθώσω το κακό που έκανα σε όλους τους ανθρώπους που πλήγωσα».

Διαβάστε ακόμα:
John Galliano: Θα μηνύσει τον οίκο Dior;
John Galliano: Μετακομίζει στο Λος Άντζελες;
Οι πιο... «προβληματικοί» celebrities που αγαπήσαμε!