Bernard Arnault: Ο Γάλλος μεγιστάνας μετέφερε την περιουσία του στο Βέλγιο

Bernard Arnault: Ο Γάλλος μεγιστάνας μετέφερε την περιουσία του στο Βέλγιο

Η κίνηση του ιδιοκτήτη του ομίλου LVMH και οι αντιδράσεις

Την αμύθητη περιουσία του μετέφερε, τελικά, στο Βέλγιο ο Γάλλος μεγιστάνας Bernard Arnault, ώστε να είναι σίγουρος ότι, ο όμιλος LVMH θα παραμείνει στην οικογένειά του και μετά τον θάνατό του. Ο επιχειρηματίας έκανε αίτηση για την χορήγηση βελγικού διαβατηρίου τον Σεπτέμβριο του 2012, και επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους» για την κίνησή του αυτή, αλλά οι εικασίες όλων ήταν ότι ο Arnault επιθυμούσε να λάβει την βελγική υπηκοότητα για αν αποφύγει τα υψηλά ποσοστά φορολογίας τα οποία επέβαλλε ο πρόεδρος της Γαλλίας στους πολύ πλούσιους πολίτες. Η διάψευση από την πλευρά του Γάλλου επιχειρηματία ήταν άμεση.

Ο Arnault έχει περάσει τους τίτλους των επιχιερήσεών του στο ίδρυμα Protectinvest- κίνηση που αποτρέπει τα πέντε του παιδιά από το να πουλήσουν τα μερίδια των μετοχών τους ακόμα και μετά τον θάνατό του- κάτι που η νομοθεσία της πατρίδας του δεν του εποτρέπει να κάνει. Πηγή από το περιβάλλον του δήλωσε στους Times ότι, ο λόγος που ο Arnault θέλησε να αλλάξει υπηκοότητα ήταν, ακριβώς, για να αποφύγει οποιαδήποτε νομικά κωλλύματα μπορεί να παρουσιάζονταν στην Γαλλία.

«Η βασική επιθυμία του Bernard Arnault είναι να προστατέψει τον όμιλο LVMH και να διατηρήσει την θέση του ως κορυφαίος παγκοσμίως όμιλος ειδών πολυτελείας, αφού διαθέτει τα γαλλικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο», είπε εκπρόσωπος Τύπου του LVMH στους Financial Times,. «Σκοπός ύπαρξης αυτού του οργανισμού είναι να διασφαλίσει την ακεραιότητα του ομίλου LVMH μέχρι το 2023», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα:
Όποιος τα βάζει με τον κ. Louis Vuitton πληρώνει το τίμημα
«Σήκω φύγε πλούσιε μαλ**α!»: Ποιος διάσημος άντρας της μόδας τα έχει βρει σκούρα;
O Arnault βρήκε τον επόμενο Marc Jacobs